avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenire la numele de dinainte de casatorie dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenire la numele de dinainte de casatorie dupa divort

Buna ziua,
Am divortat acum aproape 1 an si am pastrat numele fostului sot din motive administrative. In prezent, in urma unor neintelegeri nu-mi doresc sa mai port numele fostului sot si sa revin la numele de dinainte de casatorie. Este posibil? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:08, 27 Ianuarie 2023
Numai pe cale administrativa. Odata ce ati optat la divort pentru pastrarea numelui dobandit prin casatorie, hotararea fiind definitiva, numele nu poate fi schimbat decat pe cale administrativa in conditiile stipulate de Legea nr. 119/1996 modificata si completata. (art.41/1 alin.(3) - când în urma divorțului un fost soț păstrează numele de familie purtat în căsătorie și dorește un nume purtat anterior căsătoriei sau numele dobândit la naștere;
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Buna ziua,
Da puteti reveni la numele purtat anterior casatoriei pe cale administrativa.
Va trebui sa urmati prevederile OG 412003

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,sora mea a divortat in anul 2000 păstrându-și numele ... adrian ioan adrian ioan Buna ziua,sora mea a divortat in anul 2000 păstrându-și numele de casatorie deoarece avea la acea data un copil minor.Acum vrea să-și schimbe numele avut ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de fata alina81 alina81 Buna, As avea si eu o intrebare, daca un cuplu divorteaza si femeia pastreaza numele barbatului, instanta da o hot.irevocabila, poate femeia sa revina la ... (vezi toată discuția)
Divort - al doilea - revenire la numele purtat "de fata" Andrei Koszti Andrei Koszti A se casatoreste purtand numele Popescu. Dupa casatorie i-a numele sotului si anume de Ionscu. Divorteaza de acesta si isi pastreaza, cu acordul sotului, ... (vezi toată discuția)