avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,sora mea a divortat in anul 2000 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,sora mea a divortat in anul 2000 păstrându-și numele ...

Buna ziua,sora mea a divortat in anul 2000 păstrându-și numele de casatorie deoarece avea la acea data un copil minor.Acum vrea să-și schimbe numele avut înainte de casatorie,si la intocmirea dosarului de schimbare de nume i se cere acordul fostului sot.Nu a mai pastrat legatura cu fostul sot de 22 de ani.Care este solutia in cazul de față sau ce poate face ptr. întocmirea dosarului de shimbare de nume.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leu12 , utilizator 11:13, 2 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are nevoie de acordul sotului, ar fi culmea.
Numele se schimba pe cale administrativa, vedeti og 41/2003
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să mai meargă o dată la Starea civilă, poate e ascultată cu mai multă atenție sau nimerește un funcționar mai pregătit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Acord pentru ce? Să nu îi mai poarte numele? Legea 119/1996-Cap II^1-Schimbare pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice-Art. 41^1, alin. 3, lit. d-'' când în urma divorțului un fost soț păstrează numele de familie purtat în căsătorie și dorește un nume purtat anterior sau numele dobândit la naștere''......nu cred că este cazul , probabil e o interpretare greșită în discuțiile avute.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
leu12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la numele de dinainte de casatorie dupa divort cristinaz91 cristinaz91 Buna ziua, Am divortat acum aproape 1 an si am pastrat numele fostului sot din motive administrative. In prezent, in urma unor neintelegeri nu-mi doresc sa ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de fata alina81 alina81 Buna, As avea si eu o intrebare, daca un cuplu divorteaza si femeia pastreaza numele barbatului, instanta da o hot.irevocabila, poate femeia sa revina la ... (vezi toată discuția)
Divort - al doilea - revenire la numele purtat "de fata" Andrei Koszti Andrei Koszti A se casatoreste purtand numele Popescu. Dupa casatorie i-a numele sotului si anume de Ionscu. Divorteaza de acesta si isi pastreaza, cu acordul sotului, ... (vezi toată discuția)