avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Marja de eroare radar miscare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Marja de eroare radar miscare

Dacă la întrarea într-o localitate, respectiv comună, sat, pe timp de noapte, aflându-mă la începutul unei depășiri regulamentare a unui camion, fapt care mi-a fost obstructionată vizibilitatea tablei de localitate și nu am putut sesiza că întru în acea localitate și din sens opus, manevra de depășire fiind încheiată, am fost surprins de radar auo aflat în mișcare din sens invers, cu viteza de 103 km/h în localitate, am vreo șansă în instanță de a evita suspendarea permisului cu 90 zile? După depasire, când am sesizat că sunt într-o localitate, apărându-mi in campul vizual iluminat public plus trecere de pietoni, am redus viteza imediat. Se ține cont de marja de eroare a radarelor în mișcare la viteza de peste 100 km/h, respectiv +/-4%?
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
Sele Ioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:35, 22 Ianuarie 2025
"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor pct. 3.1.1 din Norma de metrologie legală NML 021-05 „Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor (cinemometre)”, aprobată prin Ordinul directorului general al Biroului Român de Metrologie Legală nr. 301/2005, cu modificările şi completările ulterioare, erorile maxime tolerate pentru măsurarea vitezei sunt cerinţe metrologice aplicabile numai în procedura de atestare a unui cinemometru de către entităţile prevăzute la art. 4 din ordinul sus- menţionat, respectiv doar la momentul verificării şi omologării aparatului.
Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă."
[ link extern ] /

In rest, daca radarul are verificarea metrologica periodica in termen, se ia de buna valoarea aratata.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar elcudan elcudan care este mar]a de eroare a aparatului radar +- cati km am fost prins cu 103 si mi=au luat carnetul (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala nicolaecristian nicolaecristian buna ziua! ma aflu in proces cu ipj pentru depasirea vitezei cu peste 50, la dosar ei au depus pentru proba cu inscrisuri, fotografia radar, buletinul ... (vezi toată discuția)