avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul meu este moștenitor a 3/8 dintr-un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul meu este moștenitor a 3/8 dintr-un apartament prin taxă ...

Soțul meu este moștenitor a 3/8 dintr-un apartament prin taxă de succesune in urma tatalui rămânând moștenitori el si mama lui, sora lui și fratele au renunțat la moștenire în urma taxei de succesiune după tată . Mama lui în timpul vieții a cedat partea ei de moștenire de 5/8 fiicei care renunțase la moștenire în schimbul întreținerii ei și celuilalt fiu atât pe timpul vieții cât și cu obligarea la cheltuielile de înmormântate și după . Au decedat și mana și fratele lor și au rămas soțul și respectiv sora care a primit moștenirea din partea mamei lor în procentele mai sus menționate . Soțul meu dorește să își vândă partea lui respectiv 3/8 însă sora lui nu este de acord nici cu vânzarea nici cu despăgubirea respectivului imobil . Care este modalitatea prin care soțul meu poate vinde partea lui .
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:22, 21 Ianuarie 2025
Soțul dvs, își poate vinde cota lui, oricui dorește, urmând ca cel care cumpără sa rămână în indiviziune cu sora.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Cota-parte din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata.

Nu este necesara partajarea.

Nu este necesar acordul celorlalti coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei dupa renuntarea copiilor doina_harjoaba doina_harjoaba Buna ziua!Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: doi frati au renuntat la mostenirea care li se cuvenea dupa tatal lor decedat, toată averea ramanand ... (vezi toată discuția)
mostenire oanacrina oanacrina Buna ziua! As dori sa stiu ce sanse am in urmatorul caz: Tatal meu a decedat cand eu aveam 5 ani. In actul de mostenire scrie clar ca dupa moartea lui mie imi ... (vezi toată discuția)