avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile mamei dupa renuntarea copiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile mamei dupa renuntarea copiilor

Buna ziua!Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: doi frati au renuntat la mostenirea care li se cuvenea dupa tatal lor decedat, toată averea ramanand namei.Mama, ca unică moștenitoare,poate vinde totul oricui vrea, ori nu, ținând cont ca cei doi au renuntat doar la partea ce li se cuvenea după tata?
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
doina_harjoaba, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:13, 28 Ianuarie 2021
Buna ziua, daca nu mai sunt alti mostenitori acceptanti inafara de mama, aceasta poate vinde oricui.
Buna ziua,
Da. Mama va fi proprietara pe toate bunurile ramase de pe urma defunctului.
Poate dispune de ele asa cum doreste, fara a fi necesar acordul renuntatorilor.
Cei ce renunta la mostenire sunt considerati ca fiind straini de mostenire si nu mai au niciun drept.
daca tata nu mai avea frati sau si parinti in viata, ati avut noroc ca mama a ramas singura mostenitoare.
pacat ca ati renuntat la mostenire, acuma mama poate vinde oricui vrea sau poate vrea sa vanda doar unuia din copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii dupa bunici justiustin justiustin Buna ziua ! Vin cu o problema destul de complexa pentru mine , de aceea am decis sa cer ajutorul Avocatnet.ro. Este vorba despre o casa cu terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor dupa moartea tatalui si drepturile mamei (ramasa in viata). air air Buna ziua, Rog referinte de specialitate privind drepturile copiilor dupa moartea tatalui (biologic) si drepturile mamei (biologice) ramasa in ... (vezi toată discuția)
Succesiune qeruta qeruta buna seara mama mea este trecuta pe titlul de proprietate ca proprietara.tatal meu a murit si nu sa facut taxa de succesiune.avem un proces in care se cere ... (vezi toată discuția)