avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Clarificare luna tatalui in caz de suprapunere + ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Clarificare luna tatalui in caz de suprapunere + limita venituri in CCC

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Momentan sunt in CCC.
Primul copil s-a nascut pe 6 septembrie 2021, al doilea pe 3 iunie 2023. Fiind o suprapunere intre cele doua perioade de 2 ani, nu m-am mai intors la serviciu intre cele doua nasteri, si am beneficiat de acel supliment la ICC.
Prima intrebare e legata de luna tatalui. Stiu ca s-a modificat legea pe parcurs,
1. cum se calculeaza in cazul meu "lunile tatalui": vor fi 3 luni fara ICC, sau 4?
A doua chestiune: tatal nu va intra in concediu, iar eu am gasit o posibilitate de colaborare de 4 ore incepand cu luna februarie 2025.
2. Trebuie sa anunt firma unde am functia de baza? Acolo as fi vrut sa raman in CCC pana in iunie, cu sau fara ICC.
3. Care este limita de venituri pe care o pot obtine fara sa pierd ICC?
Colaborarea aceasta nu e de durata, nu as vrea sa renunt (si nici sa anunt neaparat la ei) sa renunt la jobul vechi.
Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Bună seara, copilul meu este născut pe 30.07.22, tatăl nu ... Grande Grande Bună seara, Copilul meu este născut pe 30.07.22, tatăl nu a întrat în luna tatalui iar eu nu m-am întors mai devreme. Eu pe 31.07.24 am revenit și am ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cic 1 si cic 2 bw_vision bw_vision Buna ziua, Va rog sa ne ajutati din nou. Avem urmatoarea situatie: Copilul 1 nascut in decembrie 2014. Copilul 2 nascut in iulie 2016. Mama a optat la ... (vezi toată discuția)
O angajata trebuie sa revina din ccc pe 29 iunie 2025 dar ultimele ... mihaeruzza mihaeruzza O angajata trebuie sa revina din CCC pe 29 iunie 2025 dar ultimele 2 luni sunt ale tatalui. Acum este insarcinata si data nasterii e presupusa pe 30 mai ... (vezi toată discuția)