avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte neluate in calcul la pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte neluate in calcul la pensionare

Buna ziua, as dori o indrumare vizavi de o decizie de pensionare emisa in data de 8 ianuarie 2025.
La punctul "Motivarea deciziei" se specifica: "Nu s-a luat in calcul adeverinta nr..., emisa de... si adeverinta nr... emisa de... privind salariul brut, intrucat nu respecta prevederile Anexei nr. 6 din Legea 360/2023".
Mentionez ca adeverintele sus amintite au fost emise inainte de intrarea in vigoare a legii 360/2023.
Nelamurirea este daca aceste adeverinte nu au fost de loc luate in calcul (din exprimarea textuala a casei de pensii nu am inteles), sau doar ca nu au fost incluse si acele sporuri nepermanente pentru ca adeverintele nu le includeau la vremea respectiva.
As dori sa stiu daca decizia este corecta asa sau trebuie sa ma incadrez in cele 45 de zile pentru a face contestatie in instanta.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Pitesti, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:04, 23 Ianuarie 2025
Perfect adevarat , nu tot ce apare pe la tv e si corect . Dar in acest caz , cred ca nu erau persoane mai competente sa spuna cum vor proceda , cei doi sunt exact cei doi care au responsabilitatea aplicarii ei , as zice ca altii mai calificati nu cred ca sunt … Sunt multi pensionari care au depus adeverinte la dosar dar , fiind in vigoare Legea 263/2010 , nu au fost luate in calcul . Acum vor fi valorificate , daca indeplinesc conditiile prevazute de Ordinul 487/2021 . Ce NU exista la dosar dinainte de 01.09.2023 , cerinta este sa fie pe modelul anexei 6 . Decizia ramane asa , va intra la plata , iar cand veti aduce alte adeverinte - pe acest model - vi se recalculeaza , dar nu primiti nimic din urma . Pe perioada respectiva , s-a utilizat venitul din cartea de munca . Chiar nu aveti de ce sa contestati , aduceti adeverinte noi .
Nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mica recalculare a pensiei pentru veniturile suplimentare se ... Victk Victk Mica recalculare a pensiei pentru veniturile suplimentare se face retroactiv (de când s-a ieșit la pensie ,cazul meu 2013,)sau de 1.03.2025?Cum e legal? (vezi toată discuția)
Sporuri nepermanente Rosca Marian Rosca Marian Buna dimineata, Daca am documentele depuse pentru \"mica recalculare\" a pensiei (acord global, premii etc), din ce data mi se va recalcula pensia? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Bună ziua. Legea care prevede ca pensionarii în luna septembrie să primească pensiile recalculate după noua formulă de calcul e nevoie de adeverință cu ... (vezi toată discuția)