avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Speță: Un salariat are CIM suspendat prin acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Speță: Un salariat are CIM suspendat prin acordul partilor, ...

Speță: Un salariat are CIM suspendat prin acordul partilor, iar pentru perioada suspendarii a incheiat cu Casa de pensii un contract de asigurare sociala pentru plata vechimii in munca. Dupa incetarea suspendarii CIM, angajatorul nu a recunoscut aceasta perioada ca vechime in munca, chiar daca Casa de pensii a emis adeverinta de plata contributie asigurare sociala. Intrebare: perioda de timp cu CIM suspendat, dar cu contributia platita la Casa de pensii in baza contractului de asigurare sociala este considerata vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:19, 23 Ianuarie 2025
1. Vechimea in munca nu se poate cumpara.

2. Contractul cu Casa de pensii ii confera doar stagiu de cotizare pentru pensie, nu vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul reprezinta vechime in munca? ginutz_a ginutz_a buna ziua, am la firma 2 persoane care lucreaza prin mandat. vreau sa stiu daca beneficiaza de vechime in munca, daca acest mandat contribuie la fel ca un ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pentru salariati aflati in somaj tehnic irumes irumes La societatea unde lucrez s-a dispus masura suspendarii cim-ului salariatilor pentru reducerea temporara a activitatii, fara incetarea raportului de munca, ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca in romania Stancu Luminita Stancu Luminita Buna ziua, Fiica mea lucreaza in Emirate cu contract de munca ca stewardeza. Conform regulilor salariale de acolo nu i se opreste din salariu: impozit, ... (vezi toată discuția)