avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mandatul reprezinta vechime in munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mandatul reprezinta vechime in munca?

buna ziua,
am la firma 2 persoane care lucreaza prin mandat. vreau sa stiu daca beneficiaza de vechime in munca, daca acest mandat contribuie la fel ca un contract de munca la pensie, in caz de pensionare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 9 Martie 2011
Daca in platesc contributia la pensii (prin contract de asigurare cu Casa de Pensii) aceasta perioada va fi stagiu de cotizare pentru pensie.
sa inteleg ca au vechime dar nu si stagiu de cotizare?
1. Vechimea in munca se poate confunda cu stagiul de cotizare atunci cand pentru aceasta vechime s-a platit contributia legala.
2. Daca nu s-a platit contributia legala este numai vechime in munca dar nu stagiu de cotizare care ii permite sa beneficieze de pensie.
Este vorba despre un contract de mandat si nu despre un c.i.m. ... numai munca prestata in baza unui c.i.m. confera salariatului vechime in munca - art.16 alin.3 C.mun..

De asemenea, nu cred ca perioada in care se desfasoara activitatea in baza unui contract de mandat si penru care se plateste CAS este considerata stagiu de cotizare la pensii.
plata de CAS nu este considerata stagiu de cotizare? pentru ca se plateste CASul pt mandat

Alte discuții în legătură

Contractul de mandat Nicalai Nicalai Ce presupune incheierea acestui tip de contract ? Durata , conditiile precum si drepturile si obligatiile ce deriva din acest contract precum si platile ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor sunt se considera vechime in campul muncii? claudia252820 claudia252820 Firma la care lucram, a \\"obligat\\" angajatii sa-si de demisia ca apoi sa ne faca contract pe drepturi de autor. Avem vreun drept conform acestor DDA-uri, se ... (vezi toată discuția)
Asigurari platite in avans pt vechime Krissia . Krissia . Auzisem ca este posibil sa platesti asigurari sociale ca sa-ti acoperi o perioada de vechime astfel incat sa ajungi la stadiul de cotizare legal, necesar ... (vezi toată discuția)