avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate cu insotitor pentru camin de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate cu insotitor pentru camin de batrani privat

Tatal meu, pensionar profesionist de meserie, a ramas din pacate fara un picior (asta pe langa o multitudine de boli, dar nu vreau sa intru in detalii) si as dori sa il inscriu la un centru de batrani privat pentru a putea primi grija necesara. Dar aceste centre sunt cam scumpe pentru buzunarul meu, asa ca as vrea sa vad ce optiuni financiare as avea.

Pentru inceput ar fi pensia tatalui meu, care acopera doar o treime din costuri si pot aplica si pentru pensie de invaliditate, care am inteles ca ar fi 463 lei pentru gradul 1 de invaliditate. Ceea ce nu stiu e daca pot aplica si pentru indemnizatia de insotitor atata timp cat el e la un centru privat. Suma respectiva m-ar ajuta sa ma apropii cat de cat de suma totala per luna.

Stie cineva daca e posibil sau daca sunt si alte optiuni? Nu gasesc o informatie concreta pe site-urile oficiale.
Multumesc mult :)

Alte discuții în legătură

Pensia unei bunici cu alzheimer internata intr-un centru de varstnici sachelariec sachelariec o bunica cu alzhaimer e internata intr-un centru de batrani privat. nu a putut lua pensia de aproape un an iar la centru de batrani intretinerea costa. Pensia ... (vezi toată discuția)
Bună seara, mă interesează dacă pensia de invaliditate din ... Dorina ncl Dorina ncl Bună seara, mă interesează dacă pensia de invaliditate din accident de munca are aceeași valoare cu pensia de invaliditate pentru orice boală. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie insotitor adrian.rosian adrian.rosian Buna ziua, Mama mea este bolnava și a fost recent încadrata in grad de invaliditate 1 cu dreptul la o indemnizație de însoțitor. Din ... (vezi toată discuția)