avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua,cu scuzele de rigoare,scriu în numele unei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua,cu scuzele de rigoare,scriu în numele unei persoane ...

Bună ziua,cu scuzele de rigoare,scriu în numele unei persoane nevăzătoare,numele lui este Toma Ionel din Fetești,Ialomița,a ajuns la vârsta de 68 de ani și din cauza ca a pierdut cartea de muncă,nu poate sa își depună dosarul de pensie. Instituția la care a lucrat,ia eliberat adeverințe din anul 2000 pana în 2008,când el a încetat activitatea. Tot la aceeași Instituție a lucrat neîntrerupt,dar din 1979 pana în 2000,,anii de muncă,sunt pe cartea pierdută. Am încercat peste tot sa obținem,dar ne lovim numai de persoane ce ne trimite dintr-un loc în altul. Va rog frumos în numele lui,dacă ne puteți ajuta. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: 61dan , utilizator 20:22, 27 Ianuarie 2025
Despre ce institutie este vorba?
Inspecția Muncii din Ialomița vă poate ajuta/îndruma.
[ link extern ] /

"Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Ialomița este un organ de specialitate aflat în subordinea Inspecției Muncii, care controlează aplicarea unitară a legilor și a altor acte normative care reglementează domeniul muncii, relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă la toate persoanele juridice și fizice din sectorul public, mixt, privat și alte categorii de angajatori, cu excepțiile prevăzute de lege."

Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
Preda E. Diana, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu confundati institutiile statului ... Inpectia Muncii este for ierarhic ITM-ului si are un singur sediu ..in Bucuresti.

Inspectia Muncii/ITM-urile nu detin arhiva fostelor unitati de stat.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este vorba despre actualul Intercereal,ce a trimis arhivele la Cluj,la ARHIVATORUL.Am sunat și aici dar ne cer o sumă enorm de mare ptr.eliberarea de adeverințe care sa ateste vechimea în muncă. Ori el,trăiește din mila vecinilor.

Cornel Vasile a scris:

Despre ce institutie este vorba?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce face, va trebui sa se plateasca ..sunati la Arhivele Nationale si spuneti-le suma care v-a cerut-o , intrucat exista o limita a acesteia.

Alte discuții în legătură

Carte de munca ias corabia olt G Alexandra G Alexandra Bună ziua, As dori sa aflu unde pot găsi cartea de munca dintre anii 1988-1995 a mamei mele, inginer atunci, am sunat la ITM și nu este fiind înainte de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am pierdut cartea de muncă. am fost la câteva firme ... Maryanna88 Maryanna88 Bună ziua! Am pierdut cartea de muncă. Am fost la câteva firme și am luat adeverinta. Două firme la care am lucrat s-au lichidat. Știți cumva dacă la ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensie carte de munca pierduta fara copii Plouat2 Plouat2 Bună ziua! Am depus dosarul de pensionare la Casa de pensii sector 2. A doua zi m-au sunat și mi-au cerut cartea de munca deși la depunerea dosarului am ... (vezi toată discuția)