avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA De curând am devenit plătitor de tva , sunt un SRL ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

De curând am devenit plătitor de tva , sunt un SRL ce revinde piese auto

De curând am devenit plătitor de tva , sunt un SRL ce revinde piese auto de la diferiți furnizori. Ce am făcut greșit de am plătit un tva în 2 luni decembrie și noiembrie de 10000 lei având în vedere ca adaosul meu la piese este de maxim 5%Cifra mea de afaceri pe lună este de aproximativ 60000+tva
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 21:38, 23 Ianuarie 2025
TVA-ul din facturile emise nu au nici o legatura cu adaosul dvs. Acesta este “ TVA colectat “ , el apartine Statului , nu dvs. Deci , dvs. doar il colectati . Dar aveti dreptul sa deduceti TVA-un aferent aprovizionarilor ( adica , TVA-ul platit , din facturile de cumparari ) si sa virati la ANAF diferenta dintre cele doua : TVA colectat - TVA deductibil = TVA de virat . Practic - si matematic - virati pe net doar 19% din comision .
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt piese la repararea unei masini? dorotheea dorotheea Doresc sa schimb unele piese la masina. Service.ul auto respectiv, imi solicita tva, pt piesele, achizitionate de la un furnizor, piese care contin tva. Deci ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele vamale de plătit, tva-ul daca importam textile direct din turcia Texline Texline Bună ziua! De curând ne am deschis o firma(SRL neplatitor de TVA ), de materiale textile. Momentan nu facem import. Le reluam de aici din România en-gros ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare asbinvest asbinvest Buna ziua ! Sint firma de tip SRL , obiect de activitate intermedieri in vanzari ( distributie fara stocare , pe baza de precomenzi de produse alimentare si ... (vezi toată discuția)