avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Doresc sa vand un ap iar cei de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Doresc sa vand un ap iar cei de la asociatie vor sa ...

Buna ziua! Doresc sa vand un ap iar cei de la asociatie vor sa imi treaca in adeverinta ca si datorie un fond constituit pt strangerea banilor reparație hidroizolatie, fond constituit in urma cu mai mult de 2 ani unde nimeni nu plateste fapt pt care mi-am retras banii. Este normal sa apara in adeverinta pt notariat?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:26, 23 Ianuarie 2025
Buna ziua

Daca acel fond a stabilit legal de catre asociatie (conform legii 196/2018) si dvs aveti restanta la el atunci da, sunt obligati sa treaca acest lucru in adeverinta pt notariat.
Un alineat din lege sa inteleg ce inseamna legal?
Buna ziua

Toate articolele se refera la legea 196/2018

Art. 33
(2) Notarii publici vor autentifica actele de înstrăinare a unităților de proprietate imobiliară din condominii numai dacă este îndeplinită una din următoarele condiții:
a) proprietarul prezintă o adeverință din partea asociației de proprietari, care reprezintă dovada achitării până la acea dată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, iar în cazul neachitării integrale, menționarea cuantumului debitelor existente la acea dată.

Art. 73
(1) În cadrul adunării generale, proprietarii membri ai asociației de proprietari pot aproba și alte fonduri cu caracter special, precum și modul de constituire al acestora.

Pentru ca o hotarare a adunarii generale sa fie legala, aceasta trebuie luata in conditiile art 48 (convocarea adunarii) si 49 (hotararile).

textul legii il gasiti aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua președintele asociației refuza sa imi dea o adeverinta ... johny gyo johny gyo Buna ziua Președintele asociației refuza sa imi dea o adeverinta precum nu am datorii și ca sunt achitate cotele de întreținere,aceasta adeverință ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament cu datorii la întreținere Cristian2020 Cristian2020 Bună dimineața. Tocmai ce urmează sa vând un apartament cu datorie la întreținere de aproximativ 800ron. Pot vinde dacă se trece în contractul de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt obligată să plătesc fondul de reparații ... Luca Tudor Luca Tudor Buna seara. Sunt obligată să plătesc fondul de reparații dacă reparațiile nu au avut loc, ci doar se strâng bani cu un an in avans pentru repararea ... (vezi toată discuția)