avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema si nu stiu cum trebuie procedat. Bunicul(veteran de razboi) a decedat anul trecut si tata(unicul mostenitor) vrea sa faca succesiunea. Am strans actele si am mers la notar numai ca exista o diferenta intre adeverinta de constructii de la primarie si cadastrul facut in 2014. Constructiile sunt prinse la primarie ca fiind edificate in 1948 si de atunci au mai suferit modificari, ca la orice casa de la tara. Diferenta dintre acte si cadastru este urmatoarea: teren aferent casa in acte 846 si masurat 861(ceea ce ar putea fi ok pentru ca este sub 2% diferente), cladirea C1 din acte 48 masurat 112 si cladirea C2 din acte 21 masurat 42. Cum trebuie procedat acum pentru actualizarea suprafetelor si d-na notar mi-a spus sa merg la primarie si sa modifice ei adeverinta de constructii(greu de crezut ca vor vrea asta doar ca am un cadastru). Sa ma scuzati daca bat campii dar, din ce am citit pe internet este nevoie de mers in instanta pentru noile suprafete ceea ce ne pune pe ganduri sa renuntam la succesiune. Va rog, cum ar trebui sa procedez? As dori un raspuns corect si practic, bazat pe experienta Dvs si realitatea din teren. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Adresa de numar postal pentru cladirea nr 2 de pe o parcela de teren octavian57 octavian57 Buna ziua, Doresc sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: Pe un teren Cc se afla construit un imobil din anii 1960, acesta are numar de adresa postala sa ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune Zuz2020 Zuz2020 Buna ziua! Mama a decedat în luna ianuarie. Era proprietara unui teren care a fost înscris în cartea funciară cu o suprafață mai mică decât în ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ... Epuree Epuree Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila? Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta ... (vezi toată discuția)