avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, fiica mea are un copil, nefiind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, fiica mea are un copil, nefiind căsătorită, tatăl ...

Bună seara, fiica mea are un copil ,ne fiind căsătorită,tatăl copilului muncește în Anglia și nu este deacord cu procura prin care fata mea să aibă tutelă și drept asupra copilului(nepoata mea) Menționez că pentru înscriere la grădiniță ,pentru plecat în vacanță în străinătate trebuie acordul scris al tatălui .Având în vedere faptul că o crește singură vă rog să mă învățati legal ce poate face? Vă mai precizez că nepota mea are numele de familie al tatălui. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:11, 24 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresați instantei de judecata pentru ca exercitarea în mod exclusiv a autorității parintesti asupra copilului astfel încât sa nu mai aveți nevoie de acordul tatălui.
Contactați un avocat sa va explice pe larg procedura si sa va sprijine in acest demers.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați ca fiica dvs să exercite în mod exclusiv autoritatea părintească motivat de faptul că tatăl locuiește în străinătate și comunicarea este dificilă. Astfel, în caz de nevoie nu se poate lua o decizie rapidă/eficientă cu privire la copil, ceea ce constituie un risc pentru acesta. Există șanse mari de admitere dacă tatăl își exprimă acordul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare tutela minor Stache Stache Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de \\"parinte custodian\\")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Andreea_2003 Andreea_2003 ce inseamna , concret, exercitarea autoritatii parintesti, in comun de catre ambii parinti? ce trebuie sa stabileasca impreuna parintii? exercitarea ... (vezi toată discuția)
Tutela minor Andra_bv Andra_bv Buna ziua! Cu fostul soț am tutela in comun asupra copilului! Având in vedere lipsa lui de interes și de contribuire la creșterea copilului , vreau sa am ... (vezi toată discuția)