avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela minor

Buna ziua! Cu fostul soț am tutela in comun asupra copilului! Având in vedere lipsa lui de interes și de contribuire la creșterea copilului , vreau sa am tutela exclusiva a copilului! Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:26, 7 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei cu sanse fff mici de reusita, solicitand exercitarea autoritatii parintesti doar de dumneavoastra.
Demersul este extrem de dificil.
Daca nu plateste pensia alimentara obligatorie va puteti adresa unui executor judecatoresc, instantei pentru modificare si parchetului cand intarzie mai multe luni.
Luati legatura cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde foarte mult de cat timp exista acest dezinteres al tatălui fata de copil, cum se manifesta, care este cauza lipsei de contribuție financiară(daca are sau nu venituri), varsta copilului, distanta domiciliului tatalui fata de copil etc.
Contactați un avocat recomandat sau de pe forum si discutați pe larg situația expunând faptele de la divorț si pana in prezent.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, fiica mea are un copil, nefiind căsătorită, tatăl ... Georgel50+ Georgel50+ Bună seara, fiica mea are un copil ,ne fiind căsătorită,tatăl copilului muncește în Anglia și nu este deacord cu procura prin care fata mea să aibă ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Adda1989 Adda1989 Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)
Sunt tatăl a două fetițe dintr-o relație de concubinaj, părăsite de mama lor. cum pot obține custodie totală? Tatic123 Tatic123 Sunt tatal a doua fete iar mama lor ne a parasit inca de cand fetele aveau 3ani, respectiv 5. Nu am fost niciodata casatoriti. Mentionez ca nu am mai luat ... (vezi toată discuția)