Buna ziua! Cu fostul soț am tutela in comun asupra copilului! Având in vedere lipsa lui de interes și de contribuire la creșterea copilului , vreau sa am tutela exclusiva a copilului! Ce se poate face?
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei cu sanse fff mici de reusita, solicitand exercitarea autoritatii parintesti doar de dumneavoastra.
Demersul este extrem de dificil.
Daca nu plateste pensia alimentara obligatorie va puteti adresa unui executor judecatoresc, instantei pentru modificare si parchetului cand intarzie mai multe luni.
Luati legatura cu un avocat.
Depinde foarte mult de cat timp exista acest dezinteres al tatălui fata de copil, cum se manifesta, care este cauza lipsei de contribuție financiară(daca are sau nu venituri), varsta copilului, distanta domiciliului tatalui fata de copil etc.
Contactați un avocat recomandat sau de pe forum si discutați pe larg situația expunând faptele de la divorț si pana in prezent.
Incredintare minor
Adda1989
Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)