Sunt tatal a doua fete iar mama lor ne a parasit inca de cand fetele aveau 3ani, respectiv 5. Nu am fost niciodata casatoriti. Mentionez ca nu am mai luat legatura cu ea, aceasta facandu si o alta familie.
Ce trebuie sa fac sa obtin custodie totala. Imi e foarte greu asa pentru ca oriunde ma duc am nevoie de acordul ei, inclusiv pentru inscrierea la scoala.
Contractați servicii avocațiale, urmând ca acesta să formuleze o acțiune în instanță solicitând exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de către dvs, ca urmare a dezinteresului mamei și a lipsei de colaborare din partea acesteia!
Totodată, veți solicita și pensie de întreținere pt minori!
Doar pe calea instanței de judecată puteti obtine exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești.
Luati legatura cu un avocat sa-i expuneti pe larg situația și să stabiliti probatoriu pentru demararea acțiunii.
Actiunea pe care este necesar sa o formulati va cuprinde 3 capete de cerere si anume, stabilirea locuintei minorilor domicilul dvs., exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs. si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorelor, pensie ce poate fi stabilita in functie de venitul realizat de parata sau in functie de venitul minim pe economie dupa caz.
Probatoriul in astfel de cauze este unul complex - inscrisuri, martori,interogatoriu, ancheta psihosociala, ascultarea obligatorie a minorelor daca au implinit varsta de 10 ani .
Avand in vedere cele expuse mai sus, apreciez ca aveti nevoie de consiliere juridica in acest demers, iar cheltuielile de judecata constand in taxa de timbru si onorariu avocat le puteti obtine de la parata prin hotararea ce se va pronunta.
Aveti la dispozitie si calea ordonantei daca exista urgenta si nu va da acordul.
Sunt multe aspecte de analizat si procesul pe fond va fi foarte complicat dupa parerea mea.
Nu incercati fara avocat deoarece fiind tata puteti avea foarte multe probleme in justitie si sa ajungeti chiar in situatia de a avea surprize neplacute.
Simplul fapt ca ati avea dreptate poate fi insuficient...si sunt destui cei care pierd procesele cu dreptatea in brate...dupa cum se afirma in mod neacademic...