avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia minorului la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia minorului la tata

doresc sa obtin custodia fetitei mele de 5 ani pe care o cresc singur de cind avea 1an si9luni,maicasa a plecat si a lasat-o iar de 2ani nici macar un telefon nu a mai dat sa intrebe ceva de copilul care este si al ei.Am fost doar prieteni,am stat impreuna 3ani dar nu ,ne-am potrivit la caracter era o fire recalcitranta si nu era sociabila.Diferenta de virsta dintre noi doi era de 18 ani,dar copilul l-am facut din dragoste.Nu a contribuit niciodata cu nimic la cresterea copilului.Dupa ce ne-a parasit,a plecat si a lucrat dansatoare de striptes intr-un club de noapte din romania iar in prezent are un copil mic de 5 luni fara tata in certificat de nastere,fara domiciliu stabil si fara sa aiba vreun servici sau vreo ocupatie.A avut si tentativa de suicid care a fost inregistrata de pol
Va trebui sa depuneti o cerere la instanta in acest sens.

In descrierea motivelor aratati toate aceste lucruri.
Nu stiu cum sa formulez aceasta cerere,daca tre sa ma reprezinte un avocat si daca ma costa multi bani?
Avand in vedere dificultatea procesului si faptul ca aveti sanse sa obtineti castig de cauza ar fi recomandabil sa nu irositi in mod inutil aceasta ocazie.
Foarte probabil ca instanta va tine cu mama minorului si ca sa obtineti castig de cauza fara avocat poate fi extrem de greu deoarece o sa va fie puse bete in roate.
Trebuie sa va judecati perfect pentru ca o mica greseala va poate face sa pierdeti procesul.
Pe calea actiunii pe care trebuie sa o formulati solicitati:
-exercitarea autoritatii parintesti sa va apartina dvs.,
-locuinta minorei sa fie stabilita la domiciliul dvs,
-stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorei in functei de venitul minim pe economie.
Sanse aveti, insa va trebui sa probati tot ceea ce ne-ati aratat in mesajul dvs. si in plus ca aveti conditii optime pentru cresterea si educarea minorei, astfel ca instanta sa ajunga la conlcluzia ca este in interesul minorei ca aceasata sa locuiasca cu dvs. si numai dvs. sa exercitati autoritatea parinteasca.
Probe:- inscrisuri, martori ( care sa nu fie rude si afini pana la gr.3 inclusiv), interogatoriul paratei, ancheta psihosociala.
nu se mai pune probl. custodiei (suna si urat-detinere?) ci a autorit......cum spune si dna. simona, chestia cu "incredintarea catre mama de instanta" este depasita de Codul civil in vigoare, probele sunt cele amintite de dvs. si altele, asa cum tot colega v-a descris.

Alte discuții în legătură

Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)
Custodie comuna Enaru Radu Enaru Radu Buna seara!In urma divortului de comun acord la notar s-a stabilit domiciliul copilului la tata respectiv subsemnatul,mama platind lunar o pensie alimentara.In ... (vezi toată discuția)
Custodia totala copil bartmarc bartmarc Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)