avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt casatorita dar nu avem copii, am testament facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt casatorita dar nu avem copii, am testament facut unde sotul ...

Sunt casatorita dar nu avem copii am testament facut unde sotul imi lasa tot si EU lui daca decedeaza el ..cat am EU din tot ce avem si Cat Au parinti lui care sunt in viata .din tot ce aud este incredibil SA am EU doar 33%din casa si parintii sau frati lui restul .Sau am inteles EU gresit
Cel mai recent răspuns: Jiménez Pardo , utilizator 10:08, 26 Ianuarie 2025
Prin testament, fratii lui au fost înlăturați de la mostenire.
Părinții, daca vor mai fi în viata la data decesului fiului lor, pot ataca testamentul în calitate de mostenitori rezervatari și pot obține doar jumătate din cat ar fi mostenit legal.
Ar fi mostenit din ce avea sotul dvs( bunuri proprii și partea lui din bunurile comune), 1/2 ei, jumătate dvs, dacă vor ataca, vor obține doar 1/4.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
Deci practic EU nu raman cu 50%adica jumatatea mea macar .fara SA nu poata SA ma atace cineva ..EU credeam ca 50%am EU iar din cealalta jumatatea de 50%se imparte la mostenitori si EU .scuzatima Sau poate nu inteleg EU bine .Va rog din suflet SA imi raspundeti in procente Cat am EU din tot daca ataca parintii testamenul iar daca nu ataca testamenul Cat am EU .va Multumesc frumos si scuzatima
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2025
Jiménez Pardo, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, dacă ați cumpărat casa cu sotul, dvs aveti deja jumătate din ea. Acuma vorbim de ce va lasa sotul și ce va lasa? Ce are, adica jumătate din casa. Doar jumătate din casa intra in masa succesorala și v-o lasa prin testament. Dacă parintii trăiesc cand sotul va fi mort și dacă nu accepta testamentul, vor mosteni 1/4 din aceasta jumătate..
Va trebui sa le dați banii cu titlu de sulta pt cota lor daca va fi cazul. Cat valorează casa? Sa zicem 10000, veti avea de dat sulta 1250.
E mai clar acum?
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2025
gi-jane2, moderator
Da Va Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt căsătorit ,și am doi copii. de asemenea, soția ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Sunt căsătorit ,și am doi copii. De asemenea, soția este in viața. Avem dobândite, împreuna cu soția mea, mai multe proprietăți ,pe toate ... (vezi toată discuția)
Mostenire-drept proprietate Daria71 Daria71 Buna ziua! Eu si prietenul meu cu care sunt impreuna de 7 ani, vrem sa ne cumparam o casa in provinicie in care sa ne si mutam. Eu am parintii in viata si doua ... (vezi toată discuția)
In cazul mortii unuia dintre soti, imobilul cumparat in timpul casniciei se imparte cu alte rude sau revine doar sotului supravietuitor? amri amri in cazul mortii unuia dintre soti, imobilul cumparat in timpul casniciei se imparte cu alte rude sau revine doar sotului supravietuitor? mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)