avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judecata: Stimati avocati, in calitate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judecata: Stimati avocati, in calitate de reclamant, intr-un proces civil ...

Stimati avocati, in calitate de reclamant, intr-un proces civil privind recuperarea cheltuielilor de judecata, trebuie sa aduc bonuri fiscale la instanta sau copii xerox dupa acestea? De asemenea, dovezile (bonuri fiscale), trebuiesc aduse in dublu exemplar? Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2025
loveusa24, utilizator
Cel mai recent răspuns: loveusa24 , utilizator 13:12, 27 Ianuarie 2025
Documentele se depun in original cu adresa de inaintare (se nominalizeaza documentele/ bonurile/ facturile depuse cu nr. de inregistrare/ data) la dosarul cauzei.
Trebuie sa depuneti in original chitantele spre a obtine obligarea la plata cheltuielilor, plus un exemplar - evident in copie xerox conform cu originalul - spre a fi comunicate partii adverse.
Va mai rog ceva: eu am facut cheltuieli prin posta romana, ce au inclus notificari cu confirmare de primire - catre vecinul meu cu privire la gardul comun. Abia dupa 2 ani am deschis actiunea in instanta. Pot include la cheltuieli de judecata, acele cheltuieli facute cu notificarile? Multumesc mult!
Le puteți solicita ,instanta va analiza dacă au legătură cu litigiul judecat și câștigat de dvs..
Da le puteti depune si arata ca sunt in legatura cu cauza dvs.

loveusa24 a scris:

Va mai rog ceva: eu am facut cheltuieli prin posta romana, ce au inclus notificari cu confirmare de primire - catre vecinul meu cu privire la gardul comun. Abia dupa 2 ani am deschis actiunea in instanta. Pot include la cheltuieli de judecata, acele cheltuieli facute cu notificarile? Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Proces civil ContSters154816 ContSters154816 Buna ziua Speta : Sunt dat in judecata, civil, mi se cere ca inainte cu 5 zile de termen sa depun intampinarea in dublu exemplar . Intrebari : 1 - ... (vezi toată discuția)
Dovezi cheltuieli judecata Just-drept Just-drept Art. 452 Conform art. 452 Cpc privitor la -Dovada cheltuielilor de judecată-, se arata ca ,,Partea care pretinde cheltuieli de judecată trebuie să facă, ... (vezi toată discuția)
Certificare pentru conformitate inscrisuri depuse la dosar ComanMihaela ComanMihaela Pe data de 22 aprilie 2013 am depus prin posta,o contestatie a amenzii RATB.Plicul continea,in dublu exemplar toate hartiile(contestatia,procesul verbal,in ... (vezi toată discuția)