avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Luna tatălui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Luna tatălui

Bună ziua.
Vă supun atenției următoarea situație:
Eu (tatăl) mă aflu în concediu de creștere copii, iar concediul expiră la data de 16 februarie 2025, urmând, teoretic, ca în intervalul 16.02 -16.03.2025 să beneficieze de CIC mama (care a lucrat in toată această perioadă).
Mama nu dorește să intre în CIC și renunță la această lună ("a tatălui"), intentionând să își continue activitatea la același loc de muncă.
În acest context, am următoarele intrebări:
1. Mama trebuie să notifice (oficial/în scris) angajatorul și/sau AJPIS (sau alte autorități) in legătură cu intenția sa de a nu beneficia de această lună de CIC?
2. Poate solicita, in aceste condiții, stimulentul de inserție?
Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2025
Ivan. Suciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 26 Ianuarie 2025
1. AJPIS trebuie anuntat.

2. Da, puteti depune actele pentru stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima luna de crestere copil smeagull smeagull Buna ziua, Copilu este nascul la 20.03.2015. Mama a optat pentru concediu de un an. Tatal, desi are stagiu de cotizare, nu isi va lua luna acea alocata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in aceasta perioada ma aflu in concediu de ingrijire ... FlorentinaAndries FlorentinaAndries Buna ziua, In aceasta perioada ma aflu in concediu de ingrijire copil ( 2 fetite gemene). Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari. 1.Sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)