avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de 150.000 ron de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de 150.000 ron de la parinti

Buna seara! Parintii mei vor sa imi dea suma de 150 000 Ron pentru a-imi inchide un credit prima casa prin rambursare anticipata. Banii sunt stransi prin economisire din salariu, deci impozitati o data. Exista vreo problema in cazul in care imi transfera acesti bani in cont? Mi se poate solicita plata impozitului de 16% de catre ANAF? Cum ma sfatuiesc sa procedez? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2025
dragos.b65, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:39, 15 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă banii sunt virați direct in contul de credit - nu poate fi impozitat.

Szekely Barna a scris:

Dacă banii sunt virați direct in contul de credit - nu poate fi impozitat.

Contul este de debit, cu un credit atasat. Eu pot primi banii in acelasi cont in care imi primesc si salariul. Sa inteleg ca nu ar trebui facut nimic? Mi-e sa nu ma intrebe ANAF-ul ce e cu banii primiti? Cum ma sfatuiti sa fac? Multam!
Trebuie facut la NOTAR contract de donatie.
Suma e mare si trebuie contract perfectat.

Ca sa fiti in legalitate, si sa nu riscati, mergeti cu parintii la un notar, ca sa aveti act la mana.
Dapix, utilizator

Dapix a scris:

Trebuie facut la NOTAR contract de donatie.
Suma e mare si trebuie contract perfectat.

Ca sa fiti in legalitate, si sa nu riscati, mergeti cu parintii la un notar, ca sa aveti act la mana.

Oare nu e suficient sa scrie “Donatie” sau”Donatie in vederea stingerii creditului…” in observatiile transferului ? ms fain!
dragos.b65, utilizator
Buna ziua

Conform codului Civil (art 1011), donația se încheie prin înscris autentic, sub sancțiunea nulității absolute.

Deci nu e suficient sa scrie donatie in detaliile transferului.

Cel mai bine este sa mergeti cu parintii la notar. Pentru banii primiti nu trebuie sa platiti impozit.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament shonny shonny Daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi utile. Vreau sa cumpar un apartament ,dar vinzatorul il are cumparat prin credit ipotecar si mai are de plata la ... (vezi toată discuția)
Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)