avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de 150.000 ron de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de 150.000 ron de la parinti

Buna seara! Parintii mei vor sa imi dea suma de 150 000 Ron pentru a-imi inchide un credit prima casa prin rambursare anticipata. Banii sunt stransi prin economisire din salariu, deci impozitati o data. Exista vreo problema in cazul in care imi transfera acesti bani in cont? Mi se poate solicita plata impozitului de 16% de catre ANAF? Cum ma sfatuiesc sa procedez? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2025
dragos.b65, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:05, 26 Ianuarie 2025
Dacă banii sunt virați direct in contul de credit - nu poate fi impozitat.

Szekely Barna a scris:

Dacă banii sunt virați direct in contul de credit - nu poate fi impozitat.

Contul este de debit, cu un credit atasat. Eu pot primi banii in acelasi cont in care imi primesc si salariul. Sa inteleg ca nu ar trebui facut nimic? Mi-e sa nu ma intrebe ANAF-ul ce e cu banii primiti? Cum ma sfatuiti sa fac? Multam!
Trebuie facut la NOTAR contract de donatie.
Suma e mare si trebuie contract perfectat.

Ca sa fiti in legalitate, si sa nu riscati, mergeti cu parintii la un notar, ca sa aveti act la mana.
Dapix, utilizator

Dapix a scris:

Trebuie facut la NOTAR contract de donatie.
Suma e mare si trebuie contract perfectat.

Ca sa fiti in legalitate, si sa nu riscati, mergeti cu parintii la un notar, ca sa aveti act la mana.

Oare nu e suficient sa scrie “Donatie” sau”Donatie in vederea stingerii creditului…” in observatiile transferului ? ms fain!
dragos.b65, utilizator
Buna ziua

Conform codului Civil (art 1011), donația se încheie prin înscris autentic, sub sancțiunea nulității absolute.

Deci nu e suficient sa scrie donatie in detaliile transferului.

Cel mai bine este sa mergeti cu parintii la notar. Pentru banii primiti nu trebuie sa platiti impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer venituri din dividende pt lichidare sold credit Alex265 Alex265 Buna, Unul dintre parinti obtine venituri din dividende (impozitate cu 5%) si isi doreste sa ma ajute la acoperirea unei parti din creditul Prima ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)