avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Informatii al doilea job
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informatii al doilea job

Am iesit la pensie la 65 de ani pentru limita de varsta. Am lucrat la mai multe unitati. Au fost cazuri in care am avut si un al doilea job. De exemplu in 1998 am lucrat pentru un an- un an si ceva pentru un sindicat. Contract in regula inregistrat la Camera de Munca, impozite platite. Problema este ca sindicatul respectiv nu mai exista, disparand odata cu unitatea. Prin urmare nu am putut sa aduc o adeverinta sau un document care sa dovedeasca sumele castigate in acea perioada si acestea nu au fost considerate la calculul pensiei.. Ratacisem acest contract si l-am gasit intamplator cu doua zile in urma. Are o stampila si numar de inregistrare la Camera de Munca. Scrie care este onorariul platit lunar, dar nu rezulta de nicaieri perioada in care a fost platit (data la care a incetat contractul).
1. Cum as putea obtine un document care sa adevereasca perioada in care am lucrat pentru acel sindicat si sumele platite?
2. In cazul in care as obtine documentul, mai pot solicita recalcularea pensiei (evident din momentul depunerii documentului)?
3. Exista vreun termen de prescriptie? Daca obtin documentul, acesta trebuie depus pana in martie 2025 sau aceasta solicitare nu se incadreaza in situatia respectiva?
Multumesc anticipat pentru timpul si atentia acordate
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
interval, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 30 Ianuarie 2025
1. Incercati la ITM-ul in raza caruia sindicatul avea sediu.

2. Da

3. Nu exista termen de prescriptie.
Multumesc pentru raspuns
Este suficienta o simpla adeverinta de confirmare a intinderii contractului sau este o adeverinta speciala in care sa se precizeze toate sumele achitate? Normal ar fi sa prezint contractul inregistrat la Camera de munca si o adeverinta banala care sa confirme intinderea lui. Intreb ca sa stiu ce trebuie sa solicit.
Multumiri anticipate
daca sindicatul a fost inregistrat la ITM, solicitati o adeverinta de vechime pentu perioada prestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi din salariu geanyna2 geanyna2 buna ziua lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.cum pot ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vizata de itm loredanaelena loredanaelena am un caz al unui salariat care a primit decizia de pensionare si nu i s-a luat in calcul gr a II -a de la ultima societate la care a lucrat din cauza ca nu ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de acordare a pensiei lumi88 lumi88 Buna seara!Tatalui meu i s-a respins dosarul de pensionare deoarece nu i s-a luat in considerare grupa a doua de munca. Dosarul contine adeverinta eliberata de ... (vezi toată discuția)