Am iesit la pensie la 65 de ani pentru limita de varsta. Am lucrat la mai multe unitati. Au fost cazuri in care am avut si un al doilea job. De exemplu in 1998 am lucrat pentru un an- un an si ceva pentru un sindicat. Contract in regula inregistrat la Camera de Munca, impozite platite. Problema este ca sindicatul respectiv nu mai exista, disparand odata cu unitatea. Prin urmare nu am putut sa aduc o adeverinta sau un document care sa dovedeasca sumele castigate in acea perioada si acestea nu au fost considerate la calculul pensiei.. Ratacisem acest contract si l-am gasit intamplator cu doua zile in urma. Are o stampila si numar de inregistrare la Camera de Munca. Scrie care este onorariul platit lunar, dar nu rezulta de nicaieri perioada in care a fost platit (data la care a incetat contractul).
1. Cum as putea obtine un document care sa adevereasca perioada in care am lucrat pentru acel sindicat si sumele platite?
2. In cazul in care as obtine documentul, mai pot solicita recalcularea pensiei (evident din momentul depunerii documentului)?
3. Exista vreun termen de prescriptie? Daca obtin documentul, acesta trebuie depus pana in martie 2025 sau aceasta solicitare nu se incadreaza in situatia respectiva?
Multumesc anticipat pentru timpul si atentia acordate
Multumesc pentru raspuns
Este suficienta o simpla adeverinta de confirmare a intinderii contractului sau este o adeverinta speciala in care sa se precizeze toate sumele achitate? Normal ar fi sa prezint contractul inregistrat la Camera de munca si o adeverinta banala care sa confirme intinderea lui. Intreb ca sa stiu ce trebuie sa solicit.
Multumiri anticipate