avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta vizata de itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta vizata de itm

am un caz al unui salariat care a primit decizia de pensionare si nu i s-a luat in calcul gr a II -a de la ultima societate la care a lucrat din cauza ca nu are adeverinta viza itm-ului.dus adeverinta la itm si acestia imi cer o dovada!!!
eu nu am lucrat in acea perioada la aceasta firma dar stiu ca s-a acordat gr aII-A si s-a platit.poate cei de la cas sa-mi ofere o adeverinta cum ca s-a platit.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 15 Februarie 2010
eu nu am lucrat in acea perioada la aceasta firma dar stiu ca s-a acordat gr aII-A si s-a platit

Nu este sufient sa "sti", trebuie dovedit.
Adeverinta nu a fost eliberata in baza unor documente (decizie individuala, decizie colectiva sau alt document care sa ateste ca intradevar a lucrat in gr. de munca)? In dosarul personal sau arhiva unitatii trebuie sa existe asa ceva, daca nu inseamna ca nu a lucrat in asemenea conditii. Deasemenea in documentele de plata ale unitatii, care banuiesc ca sunt arhivate. Salariatul si unitatea trebuie sa faca dovada.
am decizia avizata de camera de munca si anexa in care apare dl in cauza.
adeverinta a fost facuta si eleberata anterior angajarii mele. el apare in state (anexa ptr cas gr a IIa)
Trebuie sa se faca dovada ca a lucrat in grupa a II-a de munca ... proces verbal, decizie, tabel, hotărârea consiliului de administraţie şi a sindicatului privind nominalizarea persoanelor încadrate în grupe superioare de muncă, pontajele lunare etc.

Daca aveti aceste acte , mergeti cu ele la ITM pentru a primi viza pe adeverinta respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta grupa a 2 a de munca ,anterior 2001 pt. dosar pensie artemita artemita adeverinta este intocmita potrivit modelului prevazut la Anexa 14 din H. G. nr 257/2011 ,art.126 (1) pe baza pontajelor lunare . Casa de pensii nu o ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru grupa a ii-a de munca maryya02 maryya02 buna ziua. tatal meu nascut in 1953 doreste sa iasa la pensie.intre anii 1969-1974 a lucrat ca strungar la IMAIA NAVODARI unde a obtinut urmatoarele sporuri cu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la grupa i de munca sau nu ioan abraham ioan abraham Ma numesc Abraham Ioan si am muncit si in grupa I de munca la Nitramonia Fagaras (de unde am obtinut adeverinta aferenta ) si apoi la Carbosin Copsa Mica,unde ... (vezi toată discuția)