avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Vreau să fiu cat pot de explicită și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Vreau să fiu cat pot de explicită și să primesc ...

Bună seara! Vreau să fiu cat pot de explicită și să primesc un răspuns cat mai explicit!!! Sunt într-o relație de CONCUBINAJ de 11 ani avem un copil de 6 ani împreună.Eu vreau să-l părăsesc pe concubin și să iau copilul cu mine în străinătate am procura pentru a călători cu copilul. Știu ca voi fi amenințată ca îmi ia copilul și asta va face dacă ne găsește doar să trăiesc cu el forțat întrebare este pot pleca dacă am procură nu mă poate băga la răpire? Ce șanse am să scap fără probleme de acest om Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:12, 28 Ianuarie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsuri explicite primiți în cadrul unei consultații plătite discutând fata în fata cu un av.Pe un forum se răspunde succint în
functie de disponibilitatea consultanților.Daca vreți sa mergeți într o vacanta puteți sa plecați fără probleme dacă vreți sa va stabiliți în străinătate și sa luați copilul cu dvs e cu totul alta discuție.și atunci se impun demersuri în instanta pt a evita probleme ulterioare.. Era bine sa fi discutat din timp cunun av,sa va fi despărțit de concubin,sa reglementati în instanta domiciliul minorului și custodia etc..
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza starea dvs civila deloc, conteaza ca este tatal minorului si ca - in baza legii - exercitati in comun autoritatea parinteasca.

Schimbarea locuintei copilului minor si mai ales resedinta in alta tara evident ca este o decizie care intra in sfera autoritatii comune, ceea ce inseamna acord intre parinti.

Ceea ce vreti sa faceti dvs atrage consecinte deosebit de grave daca tatal se hotaraste sa actioneze in fata instantelor.

Asa ca cel mai bine consultati un avocat pentru a face demersurile necesare sa plecati in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de ajutor. copil nascut in românia cu ... Simonaaaaaa Simonaaaaaa Buna seara, Am nevoie de ajutor. Copil nascut in România cu dubla cetățenie ( UE) tatăl este roman , copilul este după numele lui. Are 2luni și ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor piratu piratu mamei ii este incredintat copilul la varsta la care avea 3 ani conform hotararii judecatoresti. de 8 ani mama traieste in concubinaj impreuna cu concubinul si ... (vezi toată discuția)