avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt in relatie cu tatal copilului meu de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt in relatie cu tatal copilului meu de doua luni, ...

Buna ziua. Sunt in relatie cu tatal copilului meu de doua luni, de aproape 8 ani.
In decursul acestor ani, am tot avut parte de discutii si despartiri.
Ultima data cand am hotarat sa ma despart de el, fiind prea exagerat cu geloziile fara rost, el imi tot spunea ca o sa se omoare si ca nu poate trai fara mine, mi a promis ca o sa se schimbe radical, el fiind constient ca greseala este la el, iar eu am acceptat sa ii acord inca o sansa. Vazand ca s a schimbat, am decis ca dupa atatia ani este timpul sa ne mărim familia, fiind ferm convinsa ca a ajuns la cea mai buna varianta a lui si putem avea o familie fericita. Dar dupa ce am ramas însărcinată, el incepuse sa mai aiba scăpări, cu vorbe proaste( este genul care ii place sa atace si sa arunce cu vorbe doar ca sa enerveze, chiar daca stie ca nu e adevarat ceea ce spune), asa este toata familia lui. Acum de cand s a nascut bebe, o singura data a dormit noaptea cu el si a stat de cateva ori cu el pe timp de zi ca sa reusesc sa ma odihnesc, in rest am avut numai nopti si zile nedormite, sau dormeam in reprize, daca apucam. si el dormea cand voia. De cand am nascut m am distantat de el, pentru ca aveam alte așteptări si promisiunile lui de viata cea mai frumoasa in 3, au fost minciuni, pentru ca nu este deloc asa, ba din contra ne certam foarte des.
Ideea este ca i am spus de multe ori ca ma simt mai mult singura si ca nu am niciun ajutor si ca vreau sa plec la apartamentul unde am locuit cu mama si bunica, unde sta acum doar bunica, iar el a spus ca pot sa plec de una singura ca nu am cum sa plec cu copilul.
Intrebarea mea este, legal vorbind, pot pleca cu copilul si sa locuiesc separat de el, fara ca el sa imi poate face ceva sau sa imi copilul? ( bineinteles ca il las sa vada copilul cand vrea)
Tin sa mentionez ca singurul meu venit este din pensia de urmas al tatalui meu si chiria pe casa pe care o am in alta tara( ramasa moștenire de la tatal meu care a decedat), iar el nu are niciun venit pe numele lui, ba chiar are datorii la anaf, in casa lor sunt mereu lipsuri, ba chiar zile in care nu au paine si mancare, se joaca la pacanele etc..
Daca nu imi respecta decizia si se ambitioneaza, imi poate face ceva legal vorbind? Imi poate lua copilul sau sa primească custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:24, 28 Ianuarie 2025
ar fi bine ca situatia dvs sa fie clarificata, in sensul ca trebuie sa se stabileasca locuinta copilului si p[ennsia.
deci daca va mutati, apleati la instanta ca sa nu riscati sa faceti ping pong cu copilul.
Puteți pleca oricand doriți dvs, impreuna cu copilul.
Trebuie sa formulați și acțiune în instanta pentru a solicita ca domiciliul copilului sa fie stabilit legal la dvs iar tatăl sa aibă un program de vizita bine stabilit astfel încât sa nu aveti motive de cearta ca vine prea des sau la ore nepotrivite.
La aceasta varsta frageda, copilul este dependent de mama deci nu o sa-l încredințeze nicio instanta de judecata partenerului dvs.
Contactați un avocat sa va explice pe larg procedura și sa va sprijine in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! apelez la ajutorul online pentru aceasta problema, momentan ... larisa.coman99 larisa.coman99 Buna! Apelez la accesul online pentru aceasta problema ,momentan ! Trăiesc in concubinaj cu prietenul ,avem un bebel de doar 6 luni și nu ne mai înțelegem ... (vezi toată discuția)
Încredințarea minorului către tată anamariapan anamariapan Bună ziua. Va scriu in speranța că voi obține câteva informații prețioase de la dumneavoastră. Situația mea este așa. sunt căsătorit și am un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)