avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, spuneți-mi vă rog care sunt condițiile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, spuneți-mi vă rog care sunt condițiile rezilierii ...

Bună ziua, spuneți-mi vă rog care sunt condițiile rezilierii contractului de arendă ? Caz: arendatorul are cotă parte dintr-un teren pe care îl arendează cu contract, semnând pe propria răspundere că este proprietarul întregului teren. La momentul semnării deținea procuri care nu îi dădeau dreptul să arendeze ci doar sa vândă bunul respectiv. Nu a informat mandatanții cu privire la această decizie de a arenda terenul, refuzând ulterior să prezinte contractul de arendă și dovada sumele de bani încasate. Dacă ar fi prezentat arendașului actele de proprietate asupra terenului, respectiv certificatul de moștenitor si împuternicirile, atunci arendașul ar fi putut constata că nu este în măsură să încheie un contract de arendă cu persoana în cauză, pentru întreaga suprafață. Dacă actele au fost prezentate arendașului și acesta a semnat în cunoștință de cauză, atunci cred că nulitatea contractului poate fi declarată fără a mai apela la instanță. Vă rog spuneți-mi dacă judecata este corectă, mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:41, 28 Ianuarie 2025
Buna ziua, cele expuse de dvs nu sunt neaparat motiv al rezilierii/nulitatii contractului. Exista situatii prevazute de lege prin care un coproprietar poate sa faca anumite acte asupra intregului bun. Pentru a rezolva situatia dvs este necesara studierea actelor intr-o consultanta juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de arendare prelungit in mod tacit cas_ady cas_ady Buna ziua, Am un teren care este arendat in baza unui contract de arendare pe 7 ani. Acest contract este la finalul termenului de expirare. Eu nu doresc sa-l ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract de arenda . buna ziua doresc să achiziționez ... andreea27 andreea27 Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe ... (vezi toată discuția)
Anulare contract arendă Abuz arendas Abuz arendas Nepotul meu a încheiat un contract de arendă ptr un teren pe care îl deține în indiviziune cu încă 2 coopropritari, pe o perioadă de 10 ani, numai pe ... (vezi toată discuția)