avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordonanta trenulet ,in sanatate. Buna ziua! Lucrez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordonanta trenulet ,in sanatate. Buna ziua! Lucrez in sanatate,pe Radiologie. Programul meu este ...

Buna ziua!
Lucrez in sanatate,pe Radiologie.
Programul meu este de 10 ore pe zi ,inclusiv sambata si duminica, fara tura de noapte.
Va rog să îmi spuneti dacă acest tip de program poate fi considerat program continuu si daca intra sub incidenta ordonantei trenulet.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stelarman20001 , utilizator 10:30, 31 Ianuarie 2025
Si repaus cand aveti ?
Nu depasim norma de lucru.Repausul este fie in cursul saptamanii fie in weekend. In general ,fiecare dintre noi are 2-3 zile pe luna lucrate in weekend sau sarbatori legale iar restul normei distribuita in ture de 10 ore ,in timpul saptamanii,cu zile de repaus intre ture.
Conducerea spitalului considera ca nu avem continuitate neavand tura de noapte si vrea sa ne suspende plata orelor duble.
Adica sa lucram in weekend fara a fi platite dublu
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
Irina52, utilizator
In opinia mea, program continuu inseamna 24/24.
Bună ziua! Dacă în anii anteriori ați fost plătită pentru acele sâmbete și duminici ar trebui să fiți plătită și în acest an. Prevederile din OUG trenuleț 2024 nu sunt noi, au existat , în exact aceeași formă și în anii anteriori. Determinant nu este programul continuu, ci
precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru
.
Sunt două variante aici:
1. dacă în CIM aveți trecut ca program normal de lucru că sunteți obligată să lucrați sărbătorile legale, atunci trebuie să fiți plătită
2. dacă nu aveți această obligație trecută în CIM nu veți fi plătită dar puteți să refuzați să lucrați sărbătorile
Verificați în CIM și/sau în ROI care este programul normal de lucru în secția de Radiologie.. Am găsit instanțe care au considerat că se impune plata pentru zilele de sărbătoare legală, în sistemul sanitar, și pentru acele persoane care nu lucrează în ture, dar care în cadrul programului normal de lucru sunt obligate să lucreze în zilele de sărbătoare legală. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca 12/24 lilianan lilianan Buna ziua, intro-o societatea activitatea de paza prevede flux continuu adica si sambete si duminici si program de noapte\' Cum este corect sa se treaca in ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)