avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un certificat de mostenitor,pot sa cedez cota mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un certificat de mostenitor,pot sa cedez cota mea de moștenire ...

Am un certificat de mostenitor,pot sa cedez cota mea de moștenire unuia dintre beneficiarii moștenirii contra unei sume de bani fără a mai trece prin dezmembrarea moștenirii,doar la notar? Ce acte îmi trebuie? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:49, 2 Februarie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți sa ii vindeți cota dvs, la prețul pe care l-ati convenit.
Va trebuie: certificatul de moștenitor, documentația cadastrala, certificat de atestare fiscala și adeverința de rol de la Primarie, adeverințe de la utilități ca nu sunt datorii, polița de asigurare PAD, actele de identitate și certificatele de căsătorie.
Ce relevanta are asigurarea PAD?
Este obligatorie la intabularea actelor translative de proprietate, având ca obiect locuințe.
Nu se face PAD pe cota parte. După care oricum nu este valabil. Vânzând cota parte
Ba se face, căci altfel nu se poate intebula contractul de vânzare.
Asigurarea se face pe întreaga locuință și este valabila 1 an.

Alte discuții în legătură

Asigurari de locuinte carmen_25 carmen_25 La un apartament cum se face asigurarea?Se poate face la orice firma prevazuta de lege,sau prin asociatie?vreau sa stiu exact daca toti locatari de pe ... (vezi toată discuția)
Proprietar locuinta decedat, dezbaterea mostenirii nefinalizata Cristina Carmen Dascalu Cristina Carmen Dascalu In situatia in care proprietarul locuintei a decedat si nu s-a finalizat dezbaterea mostenirii (caz cu mai multi mostenitori), cine plateste asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei carmen bodeanu carmen bodeanu cum si cine verifica daca un proprietar si-a facut asigurarea obligatorie a locuintei ,astfel ca in caz contrar sa poata fi amendat? (vezi toată discuția)