Am un certificat de mostenitor,pot sa cedez cota mea de moștenire unuia dintre beneficiarii moștenirii contra unei sume de bani fără a mai trece prin dezmembrarea moștenirii,doar la notar? Ce acte îmi trebuie? Vă mulțumesc.
Art.9 din Legea 260/2008, modificata prin legea nr.115/2023
"Articolul 9
(1) Contractul PAD este valabil pe o perioadă de cel puțin 12 luni, cu începere cel mai devreme de la ora 0.00 a celei de a cincea zile calendaristice de la data la care s-a emis contractul de asigurare.
asigurării obligatorii, iar cheltuiala ocazionată de aceasta este suportată de către PAID.
(6) În situația schimbării proprietarului unei locuințe care este asigurată obligatoriu și pentru care prima de asigurare a fost achitată integral, contractul PAD rămâne valabil până la data trecută în contract, beneficiarul asigurării fiind noul proprietar."
Art.10
"Pentru înregistrarea sau modificarea înregistrării unei locuințe în cartea funciară, proprietarul acesteia este obligat să prezinte un contract de asigurare obligatorie a locuinței.
(2) Înregistrarea sau modificarea înregistrării locuinței în cartea funciară este condiționată de existența unui contract de asigurare obligatorie a locuinței în vigoare la data solicitării."
Dar nu e proprietar. Are un certificat de moștenitor E bizară treabă. Știu că se folosește la intabulare. Cine face o asigurare pe cota parte., nu cred că face legal. Dacă mai vinde inca unul cota parte, alta asigurare, etc. Dar probabil că se practică. Sunt vremurile pe care trăim.