avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ultraj sentința muncă în folosul comunității
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ultraj sentința muncă în folosul comunității

Bună ziua! Tatăl meu are un proces pe rol pentru ultraj. Este acuzat de faptul ca a adus injurii și chiar a lovit un primar care venise însoțit de doua persoane angajate în primărie sa l tragă la răspundere ca a stricat un drum comunal cu tractorul personal, când a ieșit de pe câmp. Ca martori din partea lui sunt cei doi angajați ai primăriei din partea lui iar din partea tatălui meu 2 persoane care au asistat la conflict și o camera de luat vederi în care nu se vede niciun act de violenta asupra primarului. Camera a înregistrat neclar conversația dintre cei 3 prezenți la fata locului. Singura convorbire clară este aceea în care tatăl meu ii spune ce,, faci ma, mă împingi în șanțul asta?". După toată altercația respectiva menționez ca primarul nu a întocmit niciun proces verbal pentru deteriorarea drumului public. Zice ca era în exercițiul funcțiunii deoarece I se permite, conform unei imputerniciri date de primărie să exercite control și sa întocmească procese verbale dacă constata nereguli sau încălcări ale legii. În instanta, în camera preliminară și pe fond domnul primar a zis ca fost o neînțelegere și că el și tatăl meu sunt prieteni și ca a fost o ieșire de moment și vrea sa se împace. Judecătorul vrea ca procesul sa continue pt ca nu exista împăcare sau retragere plângere în cazul ultrajului. Urmează audierea părților, dar a zis ca tatăl meu ar putea primi o sentința de muncă în folosul comunității. Țin sa mai menționez ca tata este funcționar public, iar instituția angajatoare, l a suspendat pe perioada cercetării Acum urmează audierile martorilor

Întrebarea mea este: dacă primește sentința pe care a menționat o judecătorul, muncă în folosul comunității, tatăl meu rămâne cu cazier? Își poate relua funcția de funcționar public. Ma adresez dvs pentru o părere pt ca răspunsul avocatului tatălui meu nu este clar și nu ma mulțumește. Dansul spune ca mărturia celor 2 martori ai tatălui meu va fi edificatoare. Ei susțin ca primarul si ceilalți 2 au adus injurii și chiar l au îmbrâncit. Tatăl meu susține ca nu la lovit, Primarul după incident a fost la spital și are o poza cu o pată rosie pe gat. Nu a avut spitalizare.
Și totuși sunt mărturiile a2 martori ai apărării contra a 2 ai acuzării. Dacă judecătorul considera ca a fost ultraj , și ii da muncă în folosul comunității, tata rămâne cu cazier? Își poate relua activitatea ca funcționar public? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:53, 30 Ianuarie 2025
Ma adresez dvs pentru o părere pt ca răspunsul avocatului tatălui meu nu este clar și nu ma mulțumește.

Nu se poate prezice acum ce va dispune instanta ulterior. Răspunsul avocatului tatălui dvs nu este clar, pentru ca nu are cum sa fie clar. Nu poate sa stie solutia inainte de a fi data solutia. La fel si cu munca in folosul comunitatii, aceasta masura se poate dispune si in cazul unei condamnari si in cazul aplicarii unei alte forme de individualizare a pedepsei. La fel si cu o eventuala pedeapsa complementara de interzicere a exercitarii unor drepturi legeta de angajare, nu stim daca va fi stabilita sau nu va fi stabilita. De asemenea alte detalii din dosar, pot fi foarte importante si pot conduce la o solutie sau alta. In final, daca va fi condamnat, da, va ramane cu cazier, asta este cert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)
Inselatorie. silviubotita silviubotita Am si eu o intrebare: Mai intai o sa povestesc faza.... O persoana a intrat intr-un magazin si a vrut sa sustraga un Monitor LCD intr-o cutie pentru o ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa auser auser Buna ziua, am si eu o serie de intrebari: 1. In ce stadiu este un caz in care au fost citati martorii de procuror? 2. Acuzatul este cercetat pentru accident ... (vezi toată discuția)