avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie.

Am si eu o intrebare:
Mai intai o sa povestesc faza....
O persoana a intrat intr-un magazin si a vrut sa sustraga un Monitor LCD intr-o cutie pentru o bicicleta pe care a platit-o in momentu in care a ajuns la casa, persoanele de la supraveghere siau dat seama.
Au fost anuntate organele in drept, acum a inceput procedura de urmarire penala..
Intrebarea este : Ce sanse sunt ca persoana sa fie incadrata la inselaciune si nu furt. Partea proasta este ca respectivu a si lovit organele de paza din magazinul respectiv....
O solutie va rog, sau o posibilitate de ameliorare a situatiei
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:29, 8 Aprilie 2010
Eu cred ca il incadreaza la talharie daca a si lovit!
Deci , ca si incadrare juridica , faptele sunt foarte clare : tentaiva de furt (fiindca nu a reusit sa fure) si lovire ( fiindca a lovit persoanele din corpul de paza , pesemne incercand sa scape sau de nervi ca a fost prins).
B-)
Nici vorba de inselaciune!
~ Conținut șters la cerere ~
si nu ar putea fi incadrata la inselatorie daca in cutie nu era bicicleta , ci monitorul??
Este vorba despre infractiunea de tentativa la furt calificat,prev.de art.20 rap la art.208-209 lit.e (loc public) c.pen,fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1,6 ani la 7,6ani inchisoare.
In ceea de a doua secventa,cea lovirii unor membri echipei de securitate, se poate face incadrare la infractiunea de ultraj,prev.de ar.239 al.2 c.pen,sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 7 ani inchisoare,ambele infractiuni,aflandu-se in concurs real,in sensul disp.art.33 lit.a c.pen.
Este vorba despre o opozitie manifesta a celor de paza pentru stoparea unei infractiuni de furt,care tocmai datorita opozitiei lor,ramane la stadiul de tentativa.
Tocmai in timpul acestei opozitii ei sunt agresati de invinuit pentru a fi lasat sa isi continue activitatea infractionala.
Nu poate fi vorba despre nicio infractiune de inselaciune si nici de talharie,nefiind in niciun caz intrunite conditiile prev.de disp.art.211 c.pen
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Ultraj Jonny93 Jonny93 Vă rog să îmi spuneţi dacă un paznic de vânătoare, angajat de o filială judeţeană a Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din ... (vezi toată discuția)
Ajutati ma sa-mi raspund la o intrebare pauldorin87 pauldorin87 actiune in tren,noaptea,2 persoane. una fura poseta,a 2 pers undeva pe hol,departe de usa compartimentului. prima pers intra in compartiment,victima vorbea ... (vezi toată discuția)
Speta coleg de munca prins la furat anthynidiany anthynidiany Ce se poate retine in cazul in care o femeie prinde un coleg de munca in momentul in care fura ceva din societate si ii propune acestuia pentru a nu-l da in ... (vezi toată discuția)