Am si eu o intrebare:
Mai intai o sa povestesc faza....
O persoana a intrat intr-un magazin si a vrut sa sustraga un Monitor LCD intr-o cutie pentru o bicicleta pe care a platit-o in momentu in care a ajuns la casa, persoanele de la supraveghere siau dat seama.
Au fost anuntate organele in drept, acum a inceput procedura de urmarire penala..
Intrebarea este : Ce sanse sunt ca persoana sa fie incadrata la inselaciune si nu furt. Partea proasta este ca respectivu a si lovit organele de paza din magazinul respectiv....
O solutie va rog, sau o posibilitate de ameliorare a situatiei
Deci , ca si incadrare juridica , faptele sunt foarte clare : tentaiva de furt (fiindca nu a reusit sa fure) si lovire ( fiindca a lovit persoanele din corpul de paza , pesemne incercand sa scape sau de nervi ca a fost prins).
B-)
Nici vorba de inselaciune!
Este vorba despre infractiunea de tentativa la furt calificat,prev.de art.20 rap la art.208-209 lit.e (loc public) c.pen,fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1,6 ani la 7,6ani inchisoare.
In ceea de a doua secventa,cea lovirii unor membri echipei de securitate, se poate face incadrare la infractiunea de ultraj,prev.de ar.239 al.2 c.pen,sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 7 ani inchisoare,ambele infractiuni,aflandu-se in concurs real,in sensul disp.art.33 lit.a c.pen.
Este vorba despre o opozitie manifesta a celor de paza pentru stoparea unei infractiuni de furt,care tocmai datorita opozitiei lor,ramane la stadiul de tentativa.
Tocmai in timpul acestei opozitii ei sunt agresati de invinuit pentru a fi lasat sa isi continue activitatea infractionala.
Nu poate fi vorba despre nicio infractiune de inselaciune si nici de talharie,nefiind in niciun caz intrunite conditiile prev.de disp.art.211 c.pen
Ultraj
Jonny93
Vă rog să îmi spuneţi dacă un paznic de vânătoare, angajat de o filială judeţeană a Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din ... (vezi toată discuția)