Am si eu o intrebare:
Mai intai o sa povestesc faza....
O persoana a intrat intr-un magazin si a vrut sa sustraga un Monitor LCD intr-o cutie pentru o bicicleta pe care a platit-o in momentu in care a ajuns la casa, persoanele de la supraveghere siau dat seama.
Au fost anuntate organele in drept, acum a inceput procedura de urmarire penala..
Intrebarea este : Ce sanse sunt ca persoana sa fie incadrata la inselaciune si nu furt. Partea proasta este ca respectivu a si lovit organele de paza din magazinul respectiv....
O solutie va rog, sau o posibilitate de ameliorare a situatiei
r.gabi, Aceasta infractiune poate fi savarsita de orice persoana, precum si de un functionar fata de alt functionar..
Intelegem prin "functie ce implica exercitiul autoritatii de stat" acea functie care ii confera functionarului competenta de a da dispozitii obligatorii si de a lua masurile necesare pentru respectarea lor. Trebuie mentionat faptul ca functionarul trebuie sa-si exercite atributiunile in limitele competentelor care i-au fost stabilite de lege, fara sa le depaseasca sau sa le exercite abuziv. Sunt functionari care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat: politistul, magistratul, primarul, agentul de la circumscriptia financiara, medicul de circumscriptie, brigadierul silvic, paznicul unei societati comerciale sau al unei regii autonome etc.
Am gasit ca, si paznicul unei societati comerciale ar fi asimilat persoanei care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii.Acum, nu stiu in ce conditii si daca un body guard ar avea aceasta calitate....daca paznic si body guard pot fi sinonime...
In opinia mea ,bodyguard-ul are rolul paznicului din acea speta,pe care am mai comentat-o cu un distins jurist,pentru ca exact acea speta am avut-o si eu in vedere cand am opinat pentru infractiunea de ultraj.
Paznicul lovit de faptuitor pentru ca nu il lasau sa iasa cu obiectele furate din societate,este prin asimilare bodyguard-ul de astazi, care are exact acelasi rol cu al paznicului,acela de a intrerupe cursul unei infractiuni,astfel ca datorita interventie sale,infractiunea furt calificat ramane la stadiul de tentativa.Singura diferenta dintre paznic si bodiguard-ul din speta noastra fiind aceea ca ultimul nu este angajatul sociatatii,iar atributiile sale deriva dintr-un contract de prestari servicii.
Ultraj
Jonny93
Vă rog să îmi spuneţi dacă un paznic de vânătoare, angajat de o filială judeţeană a Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din ... (vezi toată discuția)