avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Mă confrunt cu o situație care afectează ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Mă confrunt cu o situație care afectează semnificativ ...

Buna ziua

Mă confrunt cu o situație care afectează semnificativ liniștea și dreptul meu de a folosi proprietatea în mod corespunzător. În apropierea casei mele, primăria a construit un teren de fotbal sintetic, care se află la doar 50 de centimetri de gardul meu și la aproximativ 2-3 metri de locuința mea. Această apropiere a terenului generează multiple probleme, printre care:

1. Zgomotul – Activitățile de pe teren se desfășoară aproape non-stop, iar zgomotul produs de jocurile de fotbal mingile ajunge direct în curtea mea, și pe casă afectându-mi considerabil liniștea, mai ales seara și noaptea.

2. Luminile – Terenul de fotbal este iluminat puternic pe timpul nopții, iar lumina pătrunde în casa mea, ceea ce îmi face imposibil să dorm.

3. Mingile care intră în curtea mea – Mingile de fotbal ajung frecvent în curtea mea, iar jucătorii au început să își recupereze mingile fără a solicita acordul meu, ceea ce este o încălcare a dreptului meu de a dispune de proprietatea mea.

4. Lipsa protecției adecvate – Plasa terenului de fotbal este deteriorată, iar mingile pot ajunge ușor în curtea mea. Acest lucru agravează disconfortul creat de terenul de fotbal.

Am încercat să contactez primăria pentru a soluționa aceste probleme, însă nu am primit răspunsuri adecvate. Având în vedere că terenul a fost construit de autoritățile locale, mă întreb dacă există vreo posibilitate legală de a solicita mutarea acestuia sau de a obține măsuri pentru a reduce impactul negativ asupra locuinței mele. De asemenea, sunt preocupat de influența pe care o poate avea primarul asupra soluționării acestei situații, având în vedere că este o persoană cu un statut politic ridicat în zonă.

Întrebarea mea principală este dacă am șanse să rezolv această problemă prin intermediul instanței sau prin apelarea la autoritățile competente, având în vedere că drepturile mele de proprietate sunt afectate. Ce pași ar trebui să urmez pentru a soluționa această situație într-un mod eficient?

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutorul acordat.

Alte discuții în legătură

Incalcare drept proprietate, liniste publica Stfan Stfan Locuind in vecinatatea terenului de fotbal a unei scoli generale si ma confrunt cu o situatie anormala: Se joaca fotbal pe acest teren, activitate ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde de langa bloc belutzi belutzi Va rog un sfat. Daca Primaria creaza un teren de joc intre blocuri, nu trebuie sa aiba un plan de amplasament a aparatelor ex.hinte, banci de odihna, teren ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice Mihai00g Mihai00g Buna seara! Merg la tenis cu prietenii pe un teren amenajat de un proprietar de restaurant intre un bloc si o casa. Proprietarul casei vine cu scandal in ... (vezi toată discuția)