Din cate stiu in cazul unei sesizari la ITM, inspectorii care efectueaza controlul au obligatia pastrarii confidentialitatii datelor petentului. Vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie baza legala si cum se pedepseste incalcarea acestei prevederi.
Legea 108/1999, art.18 lit.c).
Din pacate nu spune ce sanctiune ar primi inspectorul si in acest caz cred (nu sunt sigur) trebuie sa-l reclamati (unde? nu stiu ca si la ei este ca la medici, poate in instanta ).
Incalcarea de catre functionarii publici, cu vinovatie, a indatoririlor de serviciu atrage raspunderea disciplinara, contraventionala, civila sau penala, dupa caz.
Nerespectarea secretului profesional sau a confidentialitatii lucrarilor cu acest caracter constituie abatere disciplinara si este sanctionata potrivit Legii nr.188?1999.
Plangerea se poate adresa conducerii ITM-ului sau Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Multumesc mult tuturor! Voi sesiza ANFP si nu pentru ca m-ar deranja atat de mult faptul ca mi-au divulgat identitatea, dar mai ales faptul ca inteleg ca pentru cativa gologani sa inchida ochii la abuzurile angajatorilor in conditiile in care salriu lor este in mare parte datorat contributiilor oamenilor de rand a caror interese ar trebui sa le apere in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Reclamatie itm
mariusastra
Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)