avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pastrarea confidentialitatii datelor petentului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pastrarea confidentialitatii datelor petentului

Din cate stiu in cazul unei sesizari la ITM, inspectorii care efectueaza controlul au obligatia pastrarii confidentialitatii datelor petentului. Vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie baza legala si cum se pedepseste incalcarea acestei prevederi.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:48, 12 Februarie 2010
Pai initial sesizarea am facut-o la ITM, nemultumita fiind ca nici macar nu s-a efectuat controlulsi mi s-a raspuns - sa ma adresez instantei, am facut revenire la petitie la inspectia muncii, si prin urmare s-a efectuat controlul si mi s-a raspuns ca am actionat deja in instanta angajatorul asa ca ei nu mai au competente. Insa intrebarea mea e, de unde stiu ei numarul de dosar si faptul ca eu am actionat angajatorul in instanta daca nu au divulgat identitatea petentului? Astea nu sunt chestiuni pe care le afli din dosarul unui angajat lichidat. Si de ce sa nu mai aibe competente inspectia muncii daca eu am intentat proces angajatorului? Si mai ales, daca se facea controlul cum trebuie se putea observa ca in situatia mea se afla toti angajatii societatii, care nu au intentat proces...
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
ClaudiaN, utilizator
Cu increderea ca nu il suparam pe dl freeelis
urmeaza sa constatati ca si in cadrul ITM exista norme de respctat.
Astfel daca se constata demarata o actiune in instanta ,avand drept ''protagonisti '' persoanele care fac obiectul sesizarii catre ITM,aceasta suspenda cercetarea pana la pronuntarea instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)
Problema cu angajatorul ContSters205948 ContSters205948 AM primit un raspuns de la ITM ca am facut o sesizare prin E-MAIL,dar angajatorul vrea sa ma dea afara si mia zis sa ii demostrez ca nu sint eu.TRIMIT prin ... (vezi toată discuția)
Sesizare nereguli la itm Akhenaton81 Akhenaton81 1. Pot fi tras in vreun fel la raspundere daca fac o astfel de sesizare* la ITM, avand in vedere ca imi completez datele personale din buletin,etc.? 2. ... (vezi toată discuția)