avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinzare casa- buna ziua, mama mea are o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinzare casa- buna ziua, mama mea are o casa proprietate pe numeme ...

Vinzare casa- buna ziua, mama mea are o casa proprietate pe numeme ei, fiind singura propritara. Eu sunt singurul ei copil. Intrebare: poate sa vinda/ doneze casa ( donatie pt o verisoara dea mea sau alta persoana straina) ? Are nevoie de aprobarea mea? Eu oricum pierd orice drept asupra acelei proprietati?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:52, 31 Ianuarie 2025
nu are nevoie de nici o aprobare. fiecare persoana poate dispune dupa dorinta, in timpul vietii, de bunurile personale.
daca vinde, nu puteti face nimic, cu conditia sa nu fie donatie mascata; "pretul vanzarii trebuie sa fie serios (adica pretul pietii) si el sa fie platit"
daca doneaza, dvs fiind mostenitor rezervatar, veti putea solicita dupa decesul mamei, in instanta, reductiunea.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate vinde un parinte unuia dintre frati fara ca ceilalti sa se supere? bulgaras10 bulgaras10 Buna ziua! Socrul meu, f.batran si vaduv(are succesiunea facuta),are mult pamant,dar doreste sa lase (cu contract de vanzare-cumparare),unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Impartire proprietate cdtr cdtr Tata decedat.suntem doi frati, mama si copilul meu major. care este procedura pentru ca sa por ceda partea mea copilului meu ..mama mea la fel.. cedand ... (vezi toată discuția)
Mostenire rog ajutor bla bla bla bla Buna ziua as avea o intrebare bunicul a decedat la fel si tatal meu.eu am acceptat mostenirea(sunt nepoata de fiu decedat) astfel bunica nu si-a putut ... (vezi toată discuția)