revin cu informatii noi.
m-am intalnit cu reprezentantul firmei de recuperari creante. a fost foarte ok omul, a vorbit frumos si mi a explicat la fel de frumos faptul ca daca depun orice suma imi pot permite este in regula atata timp cat semnez un angajament de plata. toate bune si frumoase pana am avut straculcita idee de a cere un formular stas pentru angajament de plata, care l am si primit.. vreau sa va spun ca ceea ce scria pe hartia respectiva era complet, dar complet diferit de ceea ce mi a spus omul. de unde eu am concluzionat ca ori omu ala habar nu avea ce vorbeste, ori ma olua de proasta, ori facea misto de mine...
primul punct al angajamentului respectiv era faptul ca debitorul accepta creanta ca fiind legitima si declara ca nu ii va contesta niciodata veridicitatea.. ori eu tocmai cu cedarea creantei am o problema
apoi daca cumva nu ti permiti intr o luna sa platesti... iti cer toti banii odata fara drept de a contesta acest lucru...de parca ar fii banca, pacat ca nu s .. ca aparent contracte stiu sa faca mai rau ca si bancile
asta ca sa nu mai spun ca priul rand din contractul respectiv se refera la faptul ca eu debitor, trebuie sa ii recunosc pe ei firma de recuperare ca fiind posesorul de drept al contractului meu?!?
si multe alte clauze abuzive... toate astea intr un angajament de plata de la o companie de recuperari in ciuda faptului ca in contractul meu nu era trecuta nici o astfel de companie. cel mai interesant mi se par explicatiile pe care mi le a dat reprezentantul lor cum ca nu exista posibilitatea ca firma de recuperari sa mi ceara toti banii odata daca eu nu ii am.
oricum, aviz amatorilor, aveti grija ce semnati, daca cu banca va mai intelegeti, mie mi e clar ca recuperatorii sunt niste sarlatani, una spun alta te pun sa semnezi, bine ca am citit inainte, altfel ma legam la cap ... si ma alegeam cu o durere si mai mare... si eu care credeam ca daca ma duc acolo si vorbesc cu ei o sa accepte sa le dau din putinul meu cat pot astfel incat sa mi achit datoria... in nici un caz, poate ajung in instanta, atunci sa ii vad ce cheltuieli de judecata o sa aiba, probabil mult mai mari decat au investit pentru creanta mea.
~ final discuție ~