avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari a incalcat sentinta civila ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari a incalcat sentinta civila definitiva. Ce e de facut?

Buna ziua, Am obtinut in instanta anularea unei hotarari a AG de la asociatia de proprietari. Cu toate acestea, asociatia a facut una din lucrarile anulate (schimbare de teava) incalcand sentinta civila definitiva. Lucrarea s-a facut imediat ce sentinta civila a devenit definitiva.

M-am adresat Politiei Locale pentru a constata incalcarea sentintei civile si pentru a verifica daca lucrarea respecta planul tehnic (prin Serviciul Disciplina in Constructii). Am avut in vedere prevederile din L.196/2018, L. 155/2010 si L.50/1991.

Politia Locala mi-a raspuns ca nu este in masura (!!!) sa puna in aplicare o sentinta civila (eu nu am cerut asa ceva) si sa ma adresez unui executor judecatoresc.

Am mai multe intrebari si va rog sa ma indrumati:
1. Are dreptate Politia Locala ca nu poate verifica respectarea planului tehnic al blocului ?
2. Are dreptate Politia Locala ca nu poate constata incalcarea sentintei civile definitive?
3. Are dreptate Politia Locala ca trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc? Ce poate face executorul in acest caz?
4. Ce pot face mai departe?

Procesul a durat 1.5 ani, in conditiile in care s-a recunoscut in instanta ca AG nu a respectat deloc L196/2018.

Pentru ca am vrut sa stiu informatii despre lucrare (cost, deviz, oferte, aprobare de la furnizorul de apa, planul tehnic) am fost sicanat de asociatia de proprietari si de serviciul specializat din primarie, de aceea am fost nevoit sa aglomerez instanta cu acest proces. Serviciul din primarie mi-a raspuns la vremea respectiva ca AG este in regula in conditiile in care existau 20 de semnaturi din 100 pentru convocare, plus alte ilegalitati.

Insist sa se faca corect orice reparatie/modernizare deoarece sunt direct afectat de o alta asa zisa reparatie facuta cu patent si sarma.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri, in acest moment sunt consternat.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
g..e, utilizator

Alte discuții în legătură

incalcare sentinta civila definitiva. ce e de facut? g..e g..e Buna ziua, Am obtinut in instanta anularea unei hotarari a AG de la asociatia de proprietari. Cu toate acestea, asociatia a facut una din lucrarile anulate ... (vezi toată discuția)
Daune materiale reduse de instanta vmir vmir In anul 2006 am fost implicata intr-un accident rutier( pasagera) Am ramas infirma pe viata cu gradul 1 de handicap. Procesul a mers amandoua odata si cel ... (vezi toată discuția)
Ați mai auzit să existe funcția de administrator delegat într-o asociație de proprietari, sau dacă o asociație poate avea doi administratori - unul tehnic, unul contabil ? flory_mr flory_mr Ați mai auzit să existe funcția de Administrator Delegat într-o Asociație de Proprietari, sau dacă o Asociație poate avea doi administratori - unul ... (vezi toată discuția)