avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Cum poti inchiria legal inregim hotelier un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Cum poti inchiria legal inregim hotelier un apartament, ...

Buna ziua.
Cum poti inchiria legal inregim hotelier un apartament, daca vecinul de jos nu vrea sa iti dea acordul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 12:00, 5 Februarie 2025
Buna ziua

Nu puteti.

Ati putea sa il dati in judecata pe vecin si, in cazul in care veti castiga procesul, hotararea judecatoreasca sa suplineasca acordul vecinului.

Dar, nu aveti nici o certitudine ca veti castiga.

Hotarâre nr. 7267/2023 din 17.11.2023 pronunțată de Judecătoria Sectorului 6 București intr-un caz similar.

[...] instanţa reţine că desfăşurarea unei activităţi comerciale, în speţă, aceea de hotel, este incompatibilă cu destinaţia clădirii în întregul ei şi presupune un disconfort pentru ceilalţi colocatari, din cauza zgomotului pe care l-ar putea produce traficul persoanelor care vor fi cazate acolo astfel că nu se poate pretinde pârâtei să accepte prezenţa unor persoane străine de imobil, care să folosească spaţiile comune aflate în coproprietate forţată şi care să le traverseze, treacând prin aproprierea locuinţei sale.

Instanţa reţine că prin crearea unui spaţiu cu destinaţia de hotel, care presupune cazarea turiştilor, pe termen scurt sau mediu, prejudiciul creat pârâtei nu este unul minor, refuzul său de a-şi da acordul pentru schimbarea destinaţiei apartamentului vecin nefiind unul abuziv.

În aceste condiții, sunt justificate temerile pârâtei conform cărora, pe de o parte, închirierea apartamentului în regim hotelier poate avea riscul de a fi generate comportamente contrare Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice de către turiştii care ar închiria apartamentul reclamanţilor, pe termen mediu sau scurt, cu atât mai mult cu cât închirierea nu are caracter de stabilitate, iar reclamanţii nu pot controla în mod absolut selecţia turiştilor. Mai mult, aceştia pot produce poluare fonică, aglomerație, disconfort sau dezordine, locatarii fiind cei afectați ca urmare a prezenței acestora în imobil.
Pana acum nu am auzit de vreunul sa castige.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
Chemare în judecată pentru clasificarea apartamentului în regim hotelier?. OanaMK OanaMK Bunicii mele, în vârstă de 86 de ani, i s-a deschis acțiune civilă în instanță de către vecina de sus pentru că Bunica nu i-a semnat / dat acordul ... (vezi toată discuția)