avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen depunere adeverinte venit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen depunere adeverinte venit

Buna ziua.
De ce toata lumea spune ca adeverintele de venit (pentru asa zisa mica recalculare a pensiilor) trebuiesc depuse pana in martie? Eu nu am gasit asa ceva. Poate nu stiu sa caut?
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
Eubeu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:49, 2 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici un termen pentru depunerea adeverintelor.
Pana la finalul lunii februarie {6 lui} trebuiesc recalculate adeverintele depuse anterior datei de 01/09/2024 si sunt cu punere in plata incepand cu 01/09/2024.
Cele depuse dupa 01/09/2024 vor fi puse in plata incepand cu luna urmatoare a depunerii cererii.
PRECIZĂRI CNPP
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CE REPREZINTĂ TERMENUL DE 6 LUNI?

Acest termen a fost introdus de legiuitor în sarcina caselor teritoriale de pensii pentru a realiza recalcularea din oficiu, în dosarele în care au fost depuse adeverințe anterior datei de 1.09.2024.

Acest aspect nu înseamnă că după cele 6 luni pensionarii nu mai pot depune adeverințe însoțite de cereri prin care să se solicite recalcularea pensiei. Termenul de acordare a noilor drepturi, în acest caz, va fi luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea.
Sursa:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. un pensionar își va depune la casa de pensii adeverinta ... RUAndreea RUAndreea Bună ziua. Un pensionar își va depune la casa de pensii adeverinta cu venituri si perioadele suplimentare de contribuție pentru recalcularea pensiei, in ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de finalizare pentru mica recalculare. mulțumesc! ... Victk Victk Care este termenul de finalizare pentru mica recalculare. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
La multi ani ! ref.recalculare pensii cu 1 septembrie 2024, data ... ddena ddena La Multi Ani ! Ref.recalculare pensii cu 1 Septembrie 2024, Data de 1.09.2024, ce înseamnă, cu aceasta dată intra in plata pensiile noi recalculate?sau ... (vezi toată discuția)