avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, am o mica garsoniera și anul acesta am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, am o mica garsoniera și anul acesta am hotărât ...

Bună ziua, am o mica garsoniera și anul acesta am hotărât sa fac o renovare! Am fost contactați ca trebuie sa anunțăm locatarii printr-un afiș, ca la garsoniera nr... se fac lucrări. Ne-am conformat și am respectat orele de liniște! La subsolul blocului cu cca 10 ani în urma am făcut curat și am amenajat o boxa (cu usa și lacat), un unchi de-al meu a vândut garsoniera si mi-a lăsat-o și pe a lui!
Acum președintele de bloc efectiv ne urmărește și ne hartuieste sa le eliberam ca trebuiesc sa se împartă la toți locatarii și ca nu pot sa ma folosesc doar eu! Ne ameninta continuu ca, chiama politia și mai mult de atât ca ma da în judecată!
Cum pot sa sa ma scap de gura lui!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:26, 2 Februarie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018, daca actele de proprietate nu prevad altfel, subsolul este spatiu comun.

Tot conform aceleasi legi (art 43), partile comune sau bucati din ele pot fi atribuite in folosinta exclusiva numai cu acordul tuturor proprietarilor, daca nu sunt lezate drepturile celorlalti proprietari sau nu se incalca alte legi (pentru ca sunt frecvente cazurile cand adaposturile ALA de protectie civila au fost transformate in depozite de cauciucuri, butoaie cu muraturi sau alte asemenea).

Deci, daca nu aveti acte pe boxa (pentru ca unchiul dvs nu putea sa va lase ceva ce nu-i apartinea legal), eliberati acel spatiu.

In legatura cu informarea vecinilor pentru renovare, nu exista nici o lege care sa va oblige sa faceti asta. E insa un gest de respect vis-a-vis de vecini. Exista insa o lege (legea 61/1991) care va obliga sa respectati orele de liniste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin Julia_N Julia_N Acum 11 ani eu si inca o vecina am facut modificari in apartamente si m-a rugat sa o las sa-si puna cateva lucruri la mine in pivnita. I-am dat voie si ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)
Boxe subsolul blocului InuIoana InuIoana Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a ... (vezi toată discuția)