avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, sotia mea in varsta de 62 de ani este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, sotia mea in varsta de 62 de ani este asistent personal ...

Buna ziua , sotia mea in varsta de 62 de ani este asistent personal a unei persoane cu handicap fiind asadar angajata a primariei si retribuita conform legii .
Intrebarea mea este daca in cazul pensionarii anticipate poate sa cumuleze pensia cu salariul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:55, 3 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele care beneficiază de pensie anticipată pot cumula pensia cu venituri obținute din activităţi independente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, precum și din activităţi dependente, indiferent de cuantumul acestora, cu exceptia veniturilor obținute în baza unui contract individual de muncă, a veniturilor obținute în baza unui raport de serviciu (funcționar public) etc.

Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii și veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la pensie anticipata? ... ddd40 ddd40 Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la pensie anticipata? La Casa Judeteana de Pensii mi s-a raspuns ca nu poate realiza venituri salariale atat ... (vezi toată discuția)
Daca sotul meu este in pensie de boala gr 2 fara drept de munca ... Pasere Mioara Pasere Mioara Daca sotul meu este in pensie de boala gr 2 fara drept de munca si este administrator la firma familiei ,poate incheia un contract de colaborare? Dar daca ... (vezi toată discuția)
Vă salut.din câte știu o persoană pensionată anticipat parțial ... Podarug Podarug Vă salut.Din câte știu o persoană pensionată anticipat parțial nu mai poate cumula alte venituri salariale.Dar poate presta activități remunerate,în ... (vezi toată discuția)