avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pe venit din vinzare imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pe venit din vinzare imobil

buna ziua, imi cer scuze daca mai exista acest topic
vreu sa vind un imobil valoare circa 120.000euro
pt aceasta tranzactie, dupa vinzare trebuie sa platesc tva sau doar impozit de 2%?
( imobil dobindit '95 prin cvc de la parinti)
sint persoana fizica si cred ca voi vinde tot unei peroane fizice
daca voi vinde unei firme, sint alte taxe?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 22:13, 10 Februarie 2010
2% impozit
platesc tva? conteaza cui vind?
apar la stiri tot felul de chesti , cu sechestru pus de fisc, cu tva neplatit de becali pt tranzactii cu terenuri, etc - stiti cum sint stirile!
multumesc
nu platiti tva indiferent cui vindeti, stati linistit, pentru ca apartamentul e vechi.

doar daca aveti doua tranzactii intr-un an, apar problemele si numai la constructii noi sau terenuri construibile.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva imobiliare garbis garbis sunt persoana fizica impozabila in scopuri de tva care vinde apartamente in mod uzual vanzarea de apartamente la momentul actual nu merge bine dar am niste ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice platesc tva in urma vanzarii imobile ? trifi trifi Persoanele fizice care construiesc sau revand locuinte, desfasurand aceasta activitate in scopul obtinerii de venituri ,sunt obligati la plata TVA ? In ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)