avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... obtinerea indemnizatiei pentru persoana cu dizabilitati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

obtinerea indemnizatiei pentru persoana cu dizabilitati

Prietena mea in varsta de 41 de ani, are o dizabilitate din nastere, avand doar un singur ochi functional. Desi niciodata nimeni nu a tratat-o ca pe o persoana cu dizabilitati, in ultima vreme ne-am gandit ca n-ar fi rau sa-si obtina drepturile care i se cuvin din aceasta postura. As dori sa stiu care sunt etapele ce trebuiesc parcurse pentru obtinerea indemnizatiei sau alte drepturi legate de handicapul vizual pe care il are.
Multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:05, 10 Februarie 2010
In raport de dizabilitatea detinuta,solicitati medicului de familie trimitere la medicul de specialitate.
Cu rezultatul verificarilor ,urmeaza sa va prezntati la comisia de expertiza medicala a adultilor cu handicap,care va dispune daca afectiunea se incadreaza in nomenclator.
Pentru alte drepturi contactati serviciul local de specialitate,si societatile de profil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap si indemnizatie de insotitor spatariualina spatariualina tatal meu in varsta de 55 ani a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia nu se poate deplasa si nici nu poatesa manance ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru handicap anca curtean anca curtean buna mama mea are boala poliartrita reumatoida seropozitiva in stadiu destul de avansat.A fost pensionata in gradul 2 din momentul primirii diagosticului.si as ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sau ce avantaje voi avea de pe urma certificatului de persoana cu handicap? dorel_santi dorel_santi sunt o persoana cu 2 dizabilitati din nastere, si anume, nu aud cu urechea stanga, am obtinut un certificat de handicap in primul an de facultate, pentru un ... (vezi toată discuția)