avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale calcul dobanda legala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

calcul dobanda legala

conform legii 356/2006

Modelul de calcul pe care il folosesc pleaca de la premiza că rata dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României, se raportează la LUNÃ, si folosesc algoritmul:

Dobânda zilnică din luna W = Rata dobânzii de referinţă pe luna W (pe an) : 12 luni : nr. de zile din luna W.

ma lamureste si pe mine cineva se calculeaza la luna sau raportat la semestru>?????????
Cel mai recent răspuns: sophia_sb , utilizator 11:30, 1 Noiembrie 2006
dobanda legala se calculeaza astfel:suma de bani platita cu intarziereXdob de referinta a lunii(care este % pe an) : 365 ( nr zile dintr-un an ) X nr. zile intarziere.Daca mai ai neclaritati, intreaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda legala Conform prevederilor art. 43 C. com. + OG 9/2000 pentru sumele neachitate creditorul este indreptatit sa calculeze dobanda legala (in situatia in care nu are o ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala blue2v blue2v buna ziua! am de recuperat o suma de bani de la o persoana fizica.procesul e pe rol,problema e ca am gasit mai multe formule de calcul al dobanzii legale si nu ... (vezi toată discuția)
Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)