avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o întrebare am găsit un titlu de proprietate cu 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o întrebare am găsit un titlu de proprietate cu 3 ha a bunicului ...

Am o întrebare am găsit un titlu de proprietate cu 3 ha a bunicului meu e decedat eu fiind nepot,tata e decedat.
Ce trebuie sa fac trebuie sa scriu la Primărie sa cer explicații de pe pămînt sa vad cine la luat cineva și ce dovezi sa pul la Primărie.
Am copie deces a bunicului certificat de nastere și titlu de proprietate Primăria trebuie sa îmi comunice cine la vândut și cine la cumpărat sa pot acționa în instanță.
Cel mai recent răspuns: Magie1 , utilizator 20:27, 4 Februarie 2025
Pe titlu de proprietate scrie decembrie 947 și un Nr de înregistrare pe spatele titlului în arhivă se se mai găsește se afla dacă a fost vândut.

Magie1 a scris:

Am o întrebare am găsit un titlu de proprietate cu 3 ha a bunicului meu e decedat eu fiind nepot,tata e decedat.
Ce trebuie sa fac trebuie sa scriu la Primărie sa cer explicații de pe pămînt sa vad cine la luat cineva și ce dovezi sa pul la Primărie.
Am copie deces a bunicului certificat de nastere și titlu de proprietate Primăria trebuie sa îmi comunice cine la vândut și cine la cumpărat sa pot acționa în instanță.

Dacă titlul de proprietate este din 1947... îl puteți păstra ca relicvă istorică. După anul 1991 au fost stabilite diverse termene în care puteau fi depuse cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, fie făcând dovada că terenurile respective au fost preluate de CAP/stat în orice mod, fie cu extrase de carte funciară, titluri vechi, etc. În acest moment nu mai sunteți în termen să formulați o asemenea cerere.
O sa fac scris la Primărie sa îmi de-a informații am dreptul sa îmi scrie.

Kyandra a scris:

Dacă titlul de proprietate este din 1947... îl puteți păstra ca relicvă istorică. După anul 1991 au fost stabilite diverse termene în care puteau fi depuse cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, fie făcând dovada că terenurile respective au fost preluate de CAP/stat în orice mod, fie cu extrase de carte funciară, titluri vechi, etc. În acest moment nu mai sunteți în termen să formulați o asemenea cerere.

In Constituție prevede dreptul la proprietate dar vreau sa aflu adevărul la Primărie cu acest pămînt au dreptul să îmi comunice informații din arhiva.

Magie1 a scris:

O sa fac scris la Primărie sa îmi de-a informații am dreptul sa îmi scrie.

Kyandra a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei ... (vezi toată discuția)