avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dețin un PFA a cărui activitate doresc să o suspend
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dețin un PFA a cărui activitate doresc să o suspend

Bună ziua,

Dețin un PFA, a cărui activitate doresc să o suspend temporar începând cu 21.03.25 spre a intra în concediu de creștere a copilului.

Am depus declarația unică pe 2025 cu veniturile realizate în 2024 (fără estimări pentru 2025, deoarece de anul acesta s-a schimbat DU).

Aș avea câteva nelămuriri:

1.Mai este nevoie să depun o nouă Declarația unică (la ANAF) în 30 zile de la suspendarea activității PFA-ului la ONRC? Sau trebuie să o depun în 2026?

2.Cei de la Direcția de Asistență Socială mi-au solicitat, pentru dosarul de indemnizație pentru creșterea copilului, pe lângă DU și o adeverință cu veniturile realizate pe 2024 și 2025 de la ANAF. Cum aș putea să o obțin pe cea pe 2025?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Indemnizație de creștere a copilului, pfa + salariat gyagya gyagya Buna ziua, Va rog să mă ajutați cu următoarea problema: Sunt salariată și în același timp am un PFA de 2 ani. Am următoarele nelămuriri in ... (vezi toată discuția)
Declarație unica ElenaTarna ElenaTarna Bună!! Am un pfa din 2015, an pt care am depus declarația unica, apoi a fost suspendat din 04 2016 pana în 13 10 2017 pt indemnizație creștere copil, și ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratie unica la suspendarea activității pfa Radu L Radu L Bună ziua, aș avea să vă adresez o întrebare cu privire la suspendarea activității pfa-ului pe care îl dețin. Mai exact, în anul 2025 mai este nevoie ... (vezi toată discuția)