avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație de creștere a copilului, PFA + Salariat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație de creștere a copilului, PFA + Salariat

Buna ziua,
Va rog să mă ajutați cu următoarea problema:

Sunt salariată și în același timp am un PFA de 2 ani. Am următoarele nelămuriri in legătură cu ICC:

1. din ce m-am documentat, știu că pot beneficia de ICC calculat din veniturile din salariu + veniturile impozabile de la PFA. Va rog să-mi confirmați daca este corect acest lucru

2. Știu că am nevoie pentru dosar de o decizie de întrerupere a activității a PFA-ului. De unde iau acesta decizie? Pentru întreruperea activității la serviciu, iau aceasta decizie de la angajator. Dar în cazul PFA-ului, cum procedez?

3. Știu că am nevoie pentru dosar de dovada veniturilor. Din nou, pentru salariu iau acesta dovada de la angajator, dar pentru PFA de unde iau dovada veniturilor?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Violeta Chele , Contabil 10:30, 27 Noiembrie 2019
Bună ziua!
1. Da, este corect.
2. Pentru PFA puteti depune declaratia unică cu venituri estimate 0, sau daca suspendați PFA-ul, adăugați la dosar dovada suspendării(cereți de la Finanțe).
3.Pentru PFA mergeți la Finanțe și cereți o adeverință cu veniturile impozabile pe PFA. (Ii spuneti ca va trebuie pentru indemnizație creștere copil).
Am înțeles. Mulțumesc mult
Cu plăcere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru pfa claudialexe claudialexe Sunt pfa de 2 ani si 4 luni.Am intrat in concediu prenatal incepand cu august 2012 si mi-am suspendat activitatea la directia sanitara (fiind cabinet medical ... (vezi toată discuția)
Restituire impozit... ContSters171864 ContSters171864 Buna ziua! am si eu o nelamurire: sotul meu si-a deschis un pfa in domeniul soft-ware din august si la inregistrarea lui a trebuit sa estimam un venit pentru ... (vezi toată discuția)
Modalitate calcul indemnizatie crestere copil andreea36 andreea36 Buna-ziua, Va rog sa ma lamuriti daca cele 75% se aplica la [b]venitul net [/b](total brut-alte beneficii impozabile-contributii angajat pt total brut ... (vezi toată discuția)