avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imputernicire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imputernicire

Buna ziua,

Daca avocatul partii adverse nu a depus imputernicire, sunt indreptatita sa solicit Instantei sa solicite avocatului partii adverse Imputernicirea?
Poate un proces/o judecata a cauzei sa aiba loc, fara ca la dosar sa existe imputernicirile avocatilor partilor?
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
Catalina2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalina2000 , utilizator 11:30, 7 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a reprezenta părțile în proces, avocații au obligația să depună la dosar împuterniciri avocațiale.
Asa stiu si eu, dar ma aflu in situatia in care avocatul partii adverse a depus Intampinare pentru partea adversa, fara a depune si imputernicire, iar la proces intr-adevar nu s-a prezentat (nici partea adversa nici avocatul), dar totusi a depus Intampinare fara imputernicire. Judecatorul mai poate continua procesul sau trebuie sa il sisteze pana cand avocatul respectiv depune imputernicire?
Multumesc!
acest răspuns util
Procesul nu se sistează pe motivul nedepunerii împuternicirii avocațiale. Judecătorul va lua act că nu s-a depus împuternicire și nu va ține cont de întâmpinare, dacă această întâmpinare a fost semnată de avocat.
În situația în care vă aflați într-o cale de atac, iar avocatul a depus la fondul cauzei împuternicire valabilă pentru fond și apel, atunci întâmpinarea va fi luată în considerare de judecător.
Sunt intr-o cale de atac, dar acest avocat al partii adverse a intrat in proces doar la apel, nu a fost si la fond. La Apel a depus imputernicire, iar acum am facut un proces de Lamuriri, iar pt acest proces de Lamuriri, nu a mai depus imputernicire, dar in Intampinarea facuta pt acest proces de lamuriri, a cerut cheltuieli de judecata, desi nu a depus nicio chitanta. Cum ar tb sa procedez? Multumesc.
acest răspuns util
Dacă e vorba de o cerere depusă pentru lămurirea conținutului hotărârii judecătorești, împuternicirea avocatului de la apel produce efecte și în actualul proces. Cheltuielile de judecată trebuie probate. Verificați la dosar dacă s-a depus vreo chitanță.

Alte discuții în legătură

Ce probe pot solicita ca parat intr-o astfel de actiune in pretentii. dandanaua dandanaua Reclamanta, institutie de stat, ma cheama in judecata, cu o actiune in pretentii, pentru a-i plati cheltuielile de judecata, reprezentand onorariu avocat ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am avut o contestatie la executare respinsa in fond ... FloareaM FloareaM Buna seara. Am avut o contestatie la executare respinsa in fond anul acesta, nu am mai depus apel. Ca motiv de contestatie am invocat lipsa calitatii de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Radu Palu Radu Palu In apel avocatul meu nu a aparut. A uitat ca in ziua aceea avem termen de judecata. Am castigat apelul insa mi-a fost respinsa cererea de achitare a ... (vezi toată discuția)